Valósítsd meg otthonod biztonságos melegét elektromos falfűtés segítségével!

Valósítsd meg otthonod biztonságos melegét elektromos falfűtés segítségével!

A falfűtés még önmagában nem egy forradalmian új gondolat, hiszen már a kandallók időszakában is használták – viszont forradalmasítani ettől még lehet, az amorf fűtőszálak segítségével!

Mik az elektromos falfűtés előnyei?

 • Nagy felületen,
 • hatékony hőeloszlással,
 • alacsony üzemelési hőmérsékleten,
 • páralecsapódás és porkeringetés nélkül

történik a helyiség felfűtése, ami így nem csak hatékonyabb, de egészségesebb megoldásnak is számít a hagyományosabb fűtési rendszerekhez képest.

Minek köszönhető ez a komoly minőségbeli különbség?

Az AHT egyedülálló, amorf fűtőszálas technológiájának!

Hogyan készül az amorf fémötvözet szalag?

Hogyan készül az amorf fémötvözet szalag?

Az AHT érdeme nem az amorf fémötvözetek feltalálása, hanem az azokban rejlő lehetőségek felismerése volt!

Ahhoz, hogy megértsük, miért tökéletes ez az egészen újnak számító anyag a fűtőszálként való felhasználásra, először is azt kell látnunk, hogy hogyan készül!

A még folyékony fémötvözetet egy gyorsan forgó rézdobba öntik be, ahol a vékonysága (20-30 mikron) miatt rendkívül gyorsan, nagyjából 1.000.000°C/másodperc sebességgel lehűl.

Ez olyan elképzelhetetlenül rövid idő, hogy ezalatt nem tud kristályszerkezet kialakulni, így az anyag ugyan megszilárdul, de bizonyos szempontból megőrzi folyadék tulajdonságait is: ahogy a neve is jelzi, egy amorf, tehát rendezetlen szerkezetű anyag jön létre.

Miért jó, hogy rendezetlen?

Röviden összefoglalva, a kristályos szerkezetek legtöbb problémájáért a kristályok közötti szemcsehatárok felelnek: ez az, ami az amorf fémötvözetekben egyáltalán nincs jelen, és ennek köszönhetően egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • teljesen rozsdamentesek;
 • kivételes kopásállással rendelkeznek;
 • egyedi mágneses tulajdonságaik vannak;
 • túlmelegedés nélkül képesek a legjobb hőteljesítményt biztosítani.

A szalag alakban megszilárdult anyag szélessége a néhány millimétertől nagyjából 10cm-ig terjed: és ettől válik alkalmassá arra, hogy fűtőszálként alkalmazzák, ami ráadásul sugárzó hő segítségével melegíti fel otthonodat.

Mi az a sugárzó hő?

Mi az a sugárzó hő?

Alapvetően kétféle fűtési rendszert szoktak megkülönböztetni:

 • a konvekciós rendszerek működése elég egyértelmű: röviden összefoglalva, a fűtőtestek a levegőt melegítik föl, és az pedig minket;
 • ezzel szemben a sugárzott hő nem használja fel a levegőt közvetítő közegként, hanem egyből nekünk adja át a meleget.

Ezt kicsit talán nehéz elsőre elképzelni, de mondok egy példát, amikor a természetben találkozunk ezzel a jelenséggel.

Biztos sétáltál már hűvös, de egyébként napos időben télen: a levegő hőmérséklete mondjuk 0°C körül jár, és ez odakint mindenhol igaz, árnyékban és napfényben egyaránt.

Mégis, amikor árnyékban vagy, hűvösebbnek érzed az időt, és amikor kisétálsz a napfényre, akkor érzed a Nap jóleső melegét.

Hogyan lehetséges ez?

Úgy, hogy a Napnak is sugárzó hője van, és ezt érzékeled, amikor a napfényben állsz: és pontosan így működnek az AHT amorf fűtőszalagjai is!

A sugárzó hő előnyei:

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy sugárzó hő mellett az emberek komfortérzete még akkor is nagyobb, ha egyébként 2-4°C-kal alacsonyabb a hőmérséklet, mint egy konvekciós (pl. radiátoros) rendszer esetében.

Emellett pedig energiahatékonysági szempontból is hasznosabb a sugárzó hő.

A konvekciós rendszerek általában úgy működnek, hogy addig fűtik a felmelegített levegővel a szobát, amíg el nem érik a termosztáton beállított hőfokot: a meleg levegő ilyenkor felmegy a mennyezetig, egészen addig, amíg ki nem hűl: ennek köszönhetően van odafönt melegebb, mint a padló szintjén.

Sugárzó hőnél azonban nincsenek ekkora különbségek a fenti és a lenti hőmérséklet között, hiszen itt nem a levegő, hanem a helyiségben tartózkodó emberek és tárgyak fölmelegítése történik.

Pontosan ezért szokták ezt a megoldást alkalmazni kereskedelmi és ipari vállalkozások is, hiszen nagy belmagasságú, tágas tereket sokkal egyszerűbb így felfűteni.

Padlófűtés helyett/mellett AHT falfűtés?

Az AHT amorf fűtőszálai nem csak földre fektethető fűtőszőnyeg formájában tudják biztosítani az otthon melegét.

Az ugyanezen a technológián alapuló fűtőpanelekkel a falba is építhetjük ezt a speciális fűtési rendszert, akár a padlófűtés kiegészítéseként, vagy éppen kiváltásaként.

A panelek tökéletesen rögzíthetők a falakra, de akár a mennyezetre is, és utána épp olyan egyszerűen kerülhet rájuk a burkolat, mint a fűtőszőnyegek esetében, így gyakorlatilag észre sem lehet venni őket.

A kivitelezést természetesen szintén a mi a szerelőcsapatunk fogja végezni Neked, ám ehhez is előkészített terepre lesz szükségünk: ha a meglévő burkolat alá szeretnéd tenni a rendszert, akkor előtte azt le kell bontanod, hogy mi a lehető leggyorsabban tudjuk végrehajtani a szerelést.

Miben erősebb az AHT amorf fűtőszalag a hagyományos megoldásoknál?

Miben erősebb az AHT amorf fűtőszalag a hagyományos megoldásoknál?

Sugárzó hővel persze nem csak az AHT fűtőszalagjai dolgoznak, de azt mindenképp ki lehet jelenteni, hogy tulajdonságaikat tekintve messze kiemelkednek a többi közül.

Ha összehasonlítjuk a falfűtésre leggyakrabban használt egyéb megoldásokkal, a vízalapú és az elektromos fűtőkábeles rendszerekkel, akkor a következő eredményeket kapjuk:

 • biztonság tekintetében mindhárom megoldás tökéletesen szerepel;
 • üzemi hőmérséklete rendkívül alacsony (nagyjából 30°C fok), ami csak egy kicsivel több mint a fele a vízalapú és a fűtőkábeles rendszereknek;
 • a fűtőszalagok és a fűtőkábelek egyaránt „igénytelenek” karbantartás szempontjából, míg a vizes rendszerre több figyelmet kell fordítani;
 • beszerelési költséget tekintve mindenképp az amorf fűtőszalagok a legerősebbek;

energiafogyasztása mindháromnak a közepes szint alatt van, ebben talán a vízalapú rendszer olykor a második helyre tudja visszautasítani a fűtőszalagokat, de nem minden esetben.

Elektromos falfűtés a nagyobb kényelemérzetért

Elektromos falfűtés a nagyobb kényelemérzetért

A fal-és mennyezetfűtés néhány évtizedre ugyan veszített jelentőségéből a múltban, ám amikor a kutatók azt kezdték el vizsgálni, hogyan lehet az energiahatékonyság, az egészségvédelem és a komfortérzet érdekében változatni a fűtési technológiákon, újra előtérbe került ez a két megoldás.

Az amorf fémszálakat tartalmazó panelek falra szerelése technikailag hasonló követelményeket állít a kivitelező csapat elé, mint a padlófűtés, így ha falfűtésben gondolkozol, a mi képzett szerelőcsapatunk szakértelmére bármikor számíthatsz.

Kérj tőlünk árajánlatot, mutasd be nekünk, milyen fűtésre vágysz, mi pedig segítünk elérni céljaidat!

Árajánlatkérés
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.