5 kérdés, amit fel kell tenned padlófűtés tervezéskor

5 kérdés, amit fel kell tenned padlófűtés tervezéskor

Ha ezen az oldalon jársz, akkor minden bizonnyal érdeklődsz a padlófűtés iránt.

Téged is meggyőzött, hogy

  • hatékonyan,
  • gazdaságosan fűti fel otthonod,
  • könnyen és egyszerűen telepíthető,
  • egyenletesen oszlatja el a hőt,
  • és még a ház ingatlanpiaci értékét is jócskán megnöveli?

Ha így van, akkor máris a következő kérdéssel kell foglalkoznod:

Melyik padlófűtést válaszd?

Melyik padlófűtést válaszd?

Általában kettőt szoktak megkülönböztetni:

  • a vizes padlófűtést, amely meleg vizes csövekből épül fel,
  • és az elektromos, vagy száraz padlófűtést, amiben fűtőszálak, fűtőkábelek működnek.

A legtöbben ezek között szoktak vacillálni: az egyik olcsóbb, a másik viszont hatékonyabb; az egyiket könnyű beszerelni, a másik hosszú távon kifizetődőbb; stb.

Érvek és ellenérvek mindkettőre vannak, mi viszont egy harmadik lehetőséget kínálunk Neked.

Nem mondom, hogy az AHT amorf fémötvözet fűtőszálas rendszere a padlófűtések 3. nagy kategóriáját jelentené, hiszen alapvetően az elektromos fűtések közé tartozik – mégis kiemelkedik közülük egyedi tulajdonságai miatt.

Hogyan lehet ezt a legjobban bizonyítani?

Hasonlítsuk össze a többivel!

Minden padlófűtésnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezt nem lehet tagadni – de ettől függetlenül az mindenképp elmondható, hogy egyre népszerűbbé válik ez a megoldás szerte a világon.

Nem akarok történelemórát tartani, de a padlófűtés már közel 2000 éve jelent egyet a kényelemmel: a lábunk alól jövő, kellemes, komfortos meleg mindig vonzó gondolat volt emberek számára.

Nem is csoda, hogy mára több lehetőségünk is van ezt elérni – mielőtt még azonban ezeket összevetnénk, először nézzük meg, miért tud hasznosabb, hatékonyabb lenni a padlófűtés a hagyományos radiátoroknál.

Padlófűtés vs. radiátor

Padlófűtés vs. radiátor

A meleg levegő felfelé száll: ezt nem csak az iskolapadban ülve tanulhatjuk meg, mert az otthoni radiátor is megtaníthatja.

A fűtőtest először a szoba levegőjét melegíti fel, aztán az pedig minket – a meleg levegő kevésbé sűrű, ezért felszáll, és eljuttatja az általa felvett hő egy részét a szoba távolabbi részeire.

Eközben a sűrűbb, hidegebb levegő továbbra is lentebb marad – a radiátor mellett ugyan ez is felmelegszik végül, és megkezdi útját a szobában, majd lehűl, újra leszáll, ott újra felmelegszik, és így tovább…

Magyarul tehát a radiátor a levegő keringetéséről szól, és ez működik is, de vannak hátulütői:

  • a meleg levegő felfelé száll, viszont mi, akik a melegre vágyunk, továbbra is lent maradunk;
  • nem csak a levegő kering így, de vele együtt a szobában lévő por, és egyéb allergének is;
  • mivel egy adott pontról fűt, ezért nagyon magas hőmérsékletet kell produkálnia ahhoz, hogy az egész helyiséget fel tudja melegíteni.

A padlófűtés legnagyobb előnye ezzel szemben az egyenletesség: az egész padlón keresztül adja át a meleget, és ráadásul nem a levegőnek, hanem közvetlenül nekünk.

Nincs elszálló meleg levegő, nincs keringetett por, és nincs szükség magas üzemi hőmérsékletre sem a hatékonysághoz.

Azt tehát látjuk, hogy a padlófűtés miben erős – most nézzük meg, mi a különbség padlófűtés és padlófűtés között!

Hasonlítsuk össze a meleg vizes padlófűtést az elektromos padlófűtéssel, és ahol szükséges, ott emeljük ki az amorf fémötvözet fűtőszálas AHT fűtőszőnyegek egyedi tulajdonságait is!

Az első kérdés: padlófűtés utólag?

Az egyik legfontosabb szempont, hogy mikor akarjuk telepíteni a padlófűtés rendszerünket.

  • A vizes padlófűtés beszerelése nehezebb feladat, ugyanis itt csöveket kell a padlóba helyezni, ami utólagos felújításnál komoly bontásokkal jár együtt – ezért inkább építés alatt lévő épületeknél javasolt.
  • Az elektromos padlófűtés nagy előnye, hogy a fűtőszőnyegeket szinte bármilyen felületre le lehet fektetni, kezdve a szerelőbetontól a már meglévő burkolatig (ha nem akarjuk felszedni a régit, hanem arra pakolnánk rá inkább egy új réteget).

A második kérdés: hová kerül a rendszer?

A második kérdés: hová kerül a rendszer?

A következő, amit tisztázni kell, hogy milyen terepről beszélünk pontosan.

  • A víz-alapú fűtési rendszert általában a földszintre szokták javasolni, megfelelő szigetelés mellett, mert ha az aljzat nem rendelkezik ilyennel, akkor a felette lévő szoba felfűtése nem lesz elég hatékony.
  • Az elektromos padlófűtés szinte bármilyen területen jól tud működni, viszont nem szokták nagy szobáknál javasolni, mert a nagy terek felmelegítése már kihívásokat jelenthet.
  • Plusz infó: az általunk használt AHT elektromos fűtőszőnyegek egyedi fűtőszálakkal, vagy pontosabban fogalmazva, fűtőszalagokkal vannak ellátva, amik nagyobb felületüknek köszönhetően akár raktárakat, ipari területeket is képesek probléma nélkül befűteni - ebben tehát kiemelkednek a többi elektromos padlófűtés közül.

A harmadik kérdés: milyen a karbantartás?

Egy dolog telepíteni egy rendszert – a másik kérdés, hogy ezt követően mennyire kell figyelni rá?

  • Mint már megbeszéltük, a vizes fűtésnél egy saját csőrendszerre van szükség, amiben folyhat a víz – és mint a csöveknél általában, itt is szükség van bizonyos időközönként tisztításra, a meghibásodások elkerülése érdekében.
  • Az elektromos fűtésrendszereknél egy egyszerű fűtőszálról beszélünk, tehát nincsenek alkatrészek, amik elhasználódhatnának, vagy elkophatnának.
  • Plusz infó: az AHT amorf fémötvözetből készül fűtőszálai egyedi (amorf) kristályszerkezetüknek köszönhetően rendkívüli kopás- és korrózióállósággal rendelkeznek, így rendeltetésszerű működés esetén nem kell semmiféle meghibásodásra számítani.

A negyedik kérdés: milyenek a padlófűtés költségei?

A negyedik kérdés: milyenek a padlófűtés költségei?

Pontosan tudom, hogy a fűtés általában pénzkérdés: nézzük akkor, hogy mire kell költenünk!

  • A meleg vizes fűtésnél a kiépítés költségei szoktak magasak lenni, energiafogyasztása azonban már valamivel alacsonyabb a hónapok során.
  • Az elektromos fűtőszőnyegek telepítésének ára nagyjából arányban áll az egyszerűségével, viszont a havi költségeket nézve már lehet, hogy alulmarad a vizes padlófűtéssel szemben (ha az elektromos fűtés energiafogyasztása „közepesnek” számít, akkor a vizes rendszer az valahol az „alacsony” és a „közepes” között áll.
  • Plusz infó: az amorf fémötvözetből készült fűtőszalagok energiatakarékosabbak a hagyományos fűtőszálaknál, mivel (ahogy az hamarosan látható lesz) üzemi hőmérsékletük is messze alacsonyabb, amit gyorsan tudnak elérni.

Az ötödik kérdés: milyen az üzemi hőmérséklet?

Meghatározza a biztonságot, az energiahatékonyságot, de még azt is, hogy milyen burkolatot tehetünk fölé: ezért kell megnézni, milyen üzemi hőmérsékleten működik.

  • A vízalapú és az elektromos fűtőszőnyegek egyformán szerepelnek ebben a kérdésben: nagyjából 50-60°C körülire melegedik fel mindkét rendszer ahhoz, hogy komfortos meleget biztosítson a lakásban.
  • Plusz infó: az AHT egyedi fűtőszőnyegei esetében viszont, ismét csak az egyedülálló technológiának és hatékonyságnak köszönhetően mindössze 30°C-os üzemi hőmérséklet is bőven elegendő a megfelelő hatékonysághoz, így szinte bármilyen burkolat kerülhet rá, a padlószőnyegtől a csempéig.

Válaszd a tökéletes fűtésrendszert otthonodba!

Válaszd a tökéletes fűtésrendszert otthonodba!

Forrás: orionecotech.com

Nem titkolt célom volt a fentebbi 5 kérdés megválaszolásával, hogy megmutassam, mennyire új és egyedi az, amit az AHT elektromos fűtőszőnyegei nyújtanak.

Alapvetően minden előnyét tartalmazza az összes padlófűtésnek:

  • gyakorlatilag láthatatlan, hiszen a padló alatt van, így rengeteg helyet szabadít fel más fűtőtestekhez képest;
  • kényelmes, egyenletes meleget biztosít nagy felületen;
  • rendkívül hatékonyan működik.

Ezeken túl viszont az AHT fűtőszőnyegei kiemelkednek még az elektromos padlófűtés rendszerek közül is, egyedi tulajdonságaiknak köszönhetően.

És ez nem csak padlófűtésnél igaz: fali, mennyezeti, beltéri, de akár kültéri telepítések esetén is lehet számítani az amorf fémötvözet szálas technológiára!

Ha szeretnél valóban hatékony, gazdaságos, és nem utolsó sorban egészséges fűtési rendszert otthonodba, keress meg minket, és segítünk elérni célodat!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.