11 verhetetlen érv az elektromos padlófűtés mellett, amire talán még nem gondoltál

11 verhetetlen érv az elektromos padlófűtés mellett, amire talán még nem gondoltál

Eleged van már abból, hogy minden évben ki kell hívni a gázszerelőt, hogy ellenőrizze a fűtés működését?

Belefáradtál a rengeteg meghibásodásba, ami miatt fűtés nélkül maradt a lakás – néha a legnagyobb hidegben?

Szeretnéd végre, ha állandó meleg lenne az otthonodban minden évszakban, minden órában?

Nem vagy egyedül ezekkel az érzésekkel: ma Magyarországon rengetegen keresnek megbízhatóbb, modernebb fűtést a hagyományos megoldások helyett.

Ahhoz, hogy meggyőzzelek, Te az elektromos padlófűtést keresed, 1 érv még biztos nem lenne elég, hiszen egy ház fűtése nem olyan kérdés, amit el lehet kapkodni.

Éppen ezért most nem egy, hanem 1 híján egy tucat érvet hoztam Neked: ha pedig valamelyikkel kapcsolatban kétségeid vannak, bátran keress meg minket, és tedd fel kérdéseidet!

1. Komfortos

Komfortos

Képzeld el, hogy egy téli reggelen fölkelsz az ágyból, és nem kell azonnal papucsba bújnod ahhoz, hogy elkerüld a hideg kő érintését.

Vagy egy átlagos estén sem kell hűvös fürdőszobapadlóval találkoznod, ha kilépsz a zuhany alól.

Az ilyen apróságok rengeteget jelentenek a mindennapjaink szempontjából: hiszen nem mindegy, hogy milyen élménnyel kezded, vagy zárod a napodat, igaz?

2. Egyenletes hőt biztosít a szoba minden sarkában

Mit csinálnak a legtöbben, amikor fáznak egy szobában?

Közelebb húzódnak a radiátorhoz, a kályhához, a kandallóhoz – magyarul ahhoz a ponthoz, ahonnan a meleg származik.

Padlófűtésnél erre semmi szükség nincs, hiszen a meleg egyenletesen áramlik a padló szinte minden négyzetméteréből, így a szoba minden sarkában ugyanazt a hőmérsékletet élvezheted.

3. Kevesebb a hőveszteség

A hagyományos, konvekciós rendszerek, mint amilyenek a radiátorok is, elsőként a levegőt melegítik föl.

A meleg levegő viszont felfelé száll, sőt, nem megfelelő szigetelés esetén ki is szökik a lakásból, anélkül, hogy mi érezhetnénk belőle valamit.

Ezzel szemben az elektromos fűtőszőnyegek és fűtőpanelek által kibocsátott hőt a padló és a falak hosszú távon is meg tudják őrizni.

4. Nem igényel karbantartást

Ha egyszer az elektromos fűtőszőnyegek a padlóra kerültek, és az ellenőrzések során is jól működnek, akkor nem kell számítanod semmilyen meghibásodásra a következő évtizedekben (hacsak valamilyen külső hatás nem éri őket, pl. egy bevert szög a padlóban, ami megszakítja a fűtőszálat).

Sőt, még éves ellenőrzésekre sem lesz szükség, amivel szerintem pontosan tudod, mennyi pénzt spórolhatsz meg, és költhetsz hasznosabb célokra.

5. Szinte bármilyen burkolat alatt működik

Szinte bármilyen burkolat alatt működik

Lehet fürdőszobacsempe, hajópadló, padlószőnyeg, lamintált padló… alig találni olyan burkolatot, ami alá ne lehetne az AHT fűtőszőnyegeket telepíteni.

Ennek köszönhetően nincs olyan helyiség a házban, amit ki kellene hagynunk a felújításból.

Sőt, még kültéren is lehet ezeket alkalmazni – mezőgazdasági területeken ebben a pillanatban is használják ezt a technológiát.

6. Akár a szerelőbetonra is lehet tenni, nem igényel semmilyen alapozást

Ha már a burkolatoknál tartunk: az amorf fűtőszálas padlófűtés nem igényel semmilyen komolyabb előkészületet a telepítés helyszínén: leszámítva a meglévő burkolat felszedését, ha az alá szeretnénk tenni.

Nincs szükség semmilyen alapozásra: akár a szerelőbeton is tökéletesen elég szerelőcsapatunknak, akik minden szükséges eszközt vinni fognak Hozzád a telepítéshez.

7. Könnyebben telepíthető a vízalapú fűtési rendszereknél

Az elektromos padló- és falfűtés egyik legkomolyabb riválisa a vízalapú, vagy más néven nedves fűtési rendszer.

Építés alatt lévő házaknál még nincs akkora különbség a telepítés tekintetében – ha viszont meglévő épület felújításáról van szó, akkor ott már komolyabb bontásra van szükség ahhoz, hogy a vizes rendszerhez tartozó csöveket el lehessen helyezni.

Az elektromos fűtőszőnyegnél erre nincs szükség: ahogy a neve is mutatja, ez gyakorlatilag egy szőnyeg, amit lefektetünk, és szinte már tehetjük is rá a burkolatot.

8. Növeli a ház értékét

Az ingatlanpiacon a fűtés igen komoly tényező az árak megállapításakor.

Egy gázos rendszernél számítani kell évtizedes viszonylatokban akár teljes cserékre is, amik értelemszerűen kevésbé tesznek vonzóvá egy idősebb házat.

Ahogy már mondtam, az elektromos padlófűtés nem igényel semmilyen karbantartást, és gyakorlatilag problémamentes működést biztosít folyamatosan – és ez bizony nem csak Neked fontos, de annak is, akinek esetleg később eladod a házadat.

9. Rejtett

Rejtett

Lássuk be: egy fűtőtest eléggé meghatározza, hogyan rendezel be egy szobát.

De mi van, ha a fűtés a lábunk alatt, a falon, vagy éppen a plafonon van?

Gyakorlatilag sokkal nagyobb szabad tér áll majd a rendelkezésedre, amit ráadásul úgy rendezhetsz be és csinosíthatsz ki, hogy nem rondítja el egy oda nem illő fűtőtest sem.

10. Nem kell nagyon feltekerni a termosztátot

Egy kis érdekesség: kutatások igazolják, hogy a sugárzó hőt használó fűtőrendszerek mellett az emberek 2, de akár 4°C-kal alacsonyabb hőmérséklet mellett is kényelmesebben érzik magukat, mint a melegebbre állított konvekciós rendszereknél.

Ez pontosan azzal magyarázható, amiről már korábban is beszéltünk: az elektromos padlófűtés nem a levegőt melegíti fel elsősorban, hanem közvetlenül minket, és a közvetítő közeg kiiktatása a képletből úgy tűnik, hatással van a közérzetünkre is.

11. Egészségesebb

Egészségesebb

Mivel nem a levegő felmelegítése, és keringetése történik, így a por és különböző allergének sem szállingóznak majd a szobában, ha bekapcsoljuk a fűtést – ennek az asztmások, pollen érzékenyek kifejezetten tudnak örülni, de mindenki más egészségére nézve is előnyös.

Ráadásul, ha nem száll a por, akkor a bútorok tisztán tartása is egyszerűbb, de ez már csak hab a tortán.

Mennyi indok kell még?

A most olvasott érvek, csak a legalapvetőbbek voltak: ha az utcán kérdeztél volna meg arról, hogy miért éri meg elektromos padlófűtésre váltani, kapásból ezeket soroltam volna fel Neked!

Hiszen ezek a legfontosabbak nem?

Biztonság, hosszú távú működés, költséghatékonyság, egyszerűség, egészségmegőrzés: ha valaki otthont tervez magának, akkor ezek szoktak eszébe jutni.

De nem csak padlófűtésben érdemes gondolkodni: profi csapatunkkal ugyanezen a technológián alapuló fal- és mennyezetfűtést is hozhatunk otthonodba, csak árajánlatot kell kérned tőlünk!

Sőt, többet is mondok: nem csak lakásokra, családi házakra érdemes gondolni!

Ipari területek, egész csarnokok fűtése is megoldható elektromos fűtéssel, tehát vállalkozások is bátran választhatják ezt a megoldást!

Ha Te is szeretnél egy modernebb fűtésrendszerre váltani, akkor töltsd ki űrlapunkat, és jelentkezz most!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.