Elektromos padlófűtés szerelése gyorsan, megbízhatóan, profi szakemberektől

Fontos: mindig bízd az elektromos padlófűtés kivitelezését szakértőkre: nem csupán azért, mert így lehetsz 100%-ig biztos a rendszer hatékonyságában és biztonságában, de azért is, mert csak ebben az esetben élhetsz az AHT fűtőszőnyegekre járó 15 éves garanciával!

Ha megfelelően vannak lefektetve és bekötve, akkor az amorf fémötvözet alapú technológiának köszönhetően ezek a fűtőszőnyegek gyakorlatilag nem tudnak meghibásodni: elképesztő strapabíróságuk van, emellett pedig teljesen korrózióállók, tehát ha Te ma beszereled őket, akkor még az unokáid, sőt dédunokáid is élvezhetik majd előnyeit!

És mindez 3 lépésben megvalósulhat!

1. lépés: Tervezés

Tervezés

A legelső feladat még rád vonatkozik: föl kell tenned egy bizonyos kérdést magadnak, ami alapján el tudsz indulni.

Kiegészítő fűtésként akarod használni a fűtőszőnyegeket, vagy teljesen rájuk bíznád otthonod fűtését?

Az AHT termékei mindkét feladatra tökéletesen alkalmasak, így csak rajtad múlik, hogyan használod őket.

Ha ezt a döntést meghoztad, akkor jöhet a tervezés: szükségünk van egy személyes helyszíni felmérésre, amelynek során ellenőrizzük

  • a falak elhelyezkedését és hosszúságát;
  • a rögzített bútorok, tárgyak helyét és méreteit (beépített szekrények, mosógépek, fürdőkádak, zuhanyzók, kandallók – mindent le kell mérni, ami alá nem fog padlófűtés kerülni);
  • az elektromos hálózat kiépítettségét;
  • és meghatározzuk az elektromos nyomvonalat.

Ha ezek megvannak, mi el tudunk kezdeni számolni, hogy pontosan mennyi szőnyeget lehet majd a lehető legnagyobb hatékonyság figyelembe vételével lefektetni az adott területen.

Amit az amorf fűtőszőnyegről tudnod kell

Amit az amorf fűtőszőnyegről tudnod kell

A fűtőszőnyegek alapvetően 0.5 és 1 méter széles darabokban érhetőek el, különböző hosszúsággal – ezekben fut végig 1 db amorf fűtőszál, és éppen ezért nem lehet ezeket vágni, hiszen ezzel megszakítanánk a folytonosságát.

Ennek megfelelően tehát nincs arra lehetőség, hogy ha kimaradna egy sarok, akkor oda „méretre vágjunk” egy kisebb darabot: csak egész szőnyeggel lehet számolni.

De nem kell aggódni: nincs arra szükség, hogy faltól falig minden le legyen fedve, sőt, falaktól amúgy is egy 10cm-es távolságot kell tartatni!

Átlagos hőszigetelés mellett bőven elegendő, ha a padlónak mindössze 80%-a van lefedve: az is elég ahhoz, hogy teljesen fel tudja fűteni az egész helyiséget.

A szőnyegek méreteinek és mennyiségének meghatározása egyébként teljesen a mi feladatunk: neked csak a helyiséget kell bemutatnod Nekünk, a tervezés többi részét már mi intézzük.

2. lépés: Előkészületek

Építés alatt lévő ház esetében az elektromos padlófűtés beszerelése is egyszerűbb, hiszen az AHT megoldásainak köszönhetően szinte bármilyen sík felületre lehet rögzíteni a fűtőszőnyegeket, így nekünk a puszta szerelőbeton is elég lehet.

Nehezebb a helyzet, ha már kész épületben kell megoldani a beszerelést, de persze ekkor sem lehetetlen a feladat.

Ami itt a problémát jelentheti, az a meglévő burkolat: előtted áll a döntés, hogy ezt fölszedeted-e, hogy alá kerüljenek majd a fűtőszőnyegek, vagy erre telepíted rá a rendszert, és ennek a tetejére rakatsz új burkolatot (értelemszerűen ez utóbbi esetben ellenőrizni kell, hogy nem jelent-e akadályt a padló ilyen mértékű megemelése, mondjuk az ajtók nyitása szempontjából, csak hogy a legegyszerűbb példát említsem).

Mindkét esetben nekünk már egy előkészített terepre kell érkeznünk: a szobáknak üresen kell állniuk, és adott esetben az eredeti burkolatot is föl kell szedni, mielőtt odaérünk, hogy meg tudjuk kezdeni a munkát.

Nem burkolunk, de segítünk

Nem burkolunk, de segítünk

Bár a kész rendszer burkolását a mi szerelőcsapatunk nem vállalja, ez még nem jelenti azt, hogy magadra hagyunk ennek kapcsán.

Egy ilyen rendszer fölé majdnem minden burkolóanyag alkalmas lehet, mégis van néhány kivétel, és egyéb tudnivaló, amiről érdemes tájékoztatni a burkoló szakembert – és ebben, amennyiben szükséged van rá, segíteni tudunk Neked!

Minden munkánk esetében azt tartjuk a leghasznosabbnak, ha folyamatos kapcsolatot tudunk tartani a házon dolgozó többi szakemberrel, hogy a szükséges kérdéseket, mint „szaki a szakival” meg tudjuk tárgyalni anélkül, hogy ez Neked jelentene külön gondot.

3. lépés: Szerelés

Szerelés

A szerelés előtti napon mindenképp fel fogjuk venni Veled a kapcsolatot, hogy lássuk, minden megfelelően elő van-e készítve a beszereléshez, sikerült-e elvégezni a burkolóval a korábbi padló felszedését, ha arra szükség van.

Ha minden rendben van, akkor a megbeszélt időpontban érkezik csapatunk hozzád az összes eszközzel és szerszámmal, amire csak szükség lehet.

Mindezek kapcsán azt szeretném hangsúlyozni, hogy itt nem lesznek előre nem megbeszélt, plusz költségek: ami az árajánlatban benne volt, mi ahhoz igyekszünk tartani magunkat.

Természetesen a konkrét szerelésen túl a papírmunkáról is gondoskodunk: hivatalos kivitelezési szerződés fog létrejönni közöttünk, mindenről számlát adunk, és teljesítési igazolás is készül, emellett pedig nem feledkezünk meg az ilyen esetekben kötelező mérési jegyzőkönyvek megírásáról sem. 

Miből áll össze a rendszer?

Mi az, aminek feltétlenül rendelkezésre kell állnia ahhoz, hogy a rendszer tökéletesen tudjon működni?

  • Az AHT fűtőszőnyegek;
  • Az elektromos kapcsolódoboz, ahová majd a kábeleket kötjük;
  • Áram-védőkapcsoló a biztonság érdekében;
  • Termosztát, ami a hőmérséklet szabályozásáért felel: érdemes ezeken megadni egy nagyjából 5°C-os tartományt, ami alá esve bekapcsolják a fűtést;
  • Földelési háló, ami minden vizes helyiségbe szükséges;
  • Kemény és lágy szigetelő anyag (utóbbi a nem kőzet típusú burkolatok alá).

Néhány fontos tudnivaló még a rendszer szerelése kapcsán

Néhány fontos tudnivaló még a rendszer szerelése kapcsán

Figyelembe kell venni azt, hogy mennyiben befolyásolja a ház áramfogyasztását és áramhálózatának működését a fűtőszőnyegek üzembe helyezése, és hogy ezek alapján szükség lehet-e fázisbővítésre – ezzel kapcsolatban az áramszolgáltatóval kell felvenni a kapcsolatot, de igyekszünk Neked minden információt megadni ahhoz, hogy az ügyintézés gördülékenyen mehessen.

Abban az esetben, ha egy szőnyeget javítani kéne (amire eddig nem nagyon volt példa) azt is gyorsan meg lehet oldani, hiszen nem kell az egész rendszert kicserélni, csupán azt az egy elemét, amelynek még a burkolat alatt történő megtalálása sem jelenthet problémát, hiszen minden kivitelező csapatunk ugyanazon egységes bekötési terv alapján dolgozik, így tudja, milyen sorrendben vannak lefektetve a szőnyegek.

Végül pedig, amit tudnod kell rólunk: nincs olyan kicsi, vagy éppen nagy munka, amit ne tudnánk elvállalni.

A technológia segítségével a legkisebb helyiségektől kezdve akár egész stadionok fűtését tudjuk megoldani, és kivitelező csapatunknak egyik sem jelenthet problémát.

Neked mekkorára van szükséged?

Kérj tőlünk árajánlatot, és megmondjuk, hogyan válthatsz Te is elektromos padlófűtésre!

Árajánlatkérés
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.