Ők már használják: 3 elektromos fűtési rendszer telepítés, amiről Neked is hallanod kell

Ők már használják: 3 elektromos fűtési rendszer telepítés, amiről Neked is hallanod kell

Forrás: ahtiran.com

Az AHT elektromos fűtőszőnyegei már rengeteg helyen bizonyítottak a világban: ideje, hogy végre Magyarországon is jobban elterjedjenek!

Ha böngésztél már korábban is az oldalunkon, akkor biztosan találkoztál már azzal az infóval, hogy 2013-ban magát az Eiffel-tornyot is az AHT elektromos padlófűtés rendszerével látták el – de ez még csak a jéghegy csúcsa.

Még ha nem is éppen ilyen híres, de hasonlóan nagy léptékű kivitelezések a világ számos különböző pontján történtek, innen egészen Japánig.

Most mutatok 3 olyan példát, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni szó nélkül: beszéljünk egy kicsit

  • egy több mint 1000m2-es padlófűtés rendszerről, ami alig 5 nap alatt készült el;
  • egy japán golfpályáról, aminek ezentúl még a téli havazások miatt sem kell bezárni a kapuit;
  • és egy projektről, ahol mezőgazdasági területre kerültek az AHT amorf fémötvözetből készült fűtőszálai.

Szeretnéd tudni, hogyan történik a legkomolyabb, legnagyobb elektromos fűtési rendszerek telepítése?

Akkor nézzük!

1000 négyzetméter padlófűtés egyetlen házba

1000 négyzetméter padlófűtés egyetlen házba

Forrás: terrameridiana.com

Sotogrande Andalúzia egyik legnagyobb és legdrágább zárt lakóövezete, ahol leggazdagabb és legbefolyásosabb spanyol családok építik fel nyári rezidenciáikat.

A Cádiz tartományban található területet a Sierra Almenara lábánál találjuk meg, ahonnan csodás kilátás nyílik a tengerre, a dombokra, a gyönyörű parafa erdőkre – nem is kell tovább ragozni, szerintem már mindenki sejti, mennyire drága helyről is beszélünk.

2015-ben itt szerelték fel egy gazdag, 6 gyermekes család privát nyaralóját AHT elektromos fűtőszőnyegekkel, nem kevesebb, mint 1000 négyzetméteren!

A szerény nyaraló

  • 10000 négyzetméteren terül el, ebből
  • 5000 négyzetmétert tesz ki maga az épület, amiben
  • szalon,
  • pókerszoba,
  • borospince
  • bowlingpálya
  • lőtér,
  • szauna,
  • diszkó

és még rengeteg más elképesztő látványosság kapott helyet.

Csak 2 ember és 5 nap kellett hozzá

A spanyol kollégák komoly kihívással néztek szembe: 1000 négyzetmétert kellett befedniük elektromos fűtőszőnyegekkel – de 5 nap alatt végeztek is vele, ráadásul csak 2 szakemberre, és 3 helyi villanyszerelőre volt szükség!

Az elektromos fűtőszőnyegek telepítése során nem engedtek meg maguknak 5%-nál nagyobb eltérést a tervezett és a valós hatékonyság között: mindent megtettek annak érdekében, hogy a nem akármilyen méretű padlófűtés valóban tökéletesen működjön.

A cementet is csak azután öntötték rá a fűtőszőnyegekre, miután letesztelték a szigetelést, az ellenállást, és mindent, ami fontos lehet a problémamentes működés szempontjából.

A golfpálya, ahol nem többé havas a pázsit

A golfpálya, ahol nem többé havas a pázsit

Ugorjunk 1 évet vissza a spanyol példánktól: 2014-ben szintén az AHT amorf fémötvözetből készült fűtőszál technológiáját vetették be a világhírű Metro Green Toyocho Golf Club 1. lyukánál, ahol a pázsit alá került az elektromos fűtésrendszer.

Igen, a fűtőszálak kültéren is működnek: Japán egyik legnagyobb golfklubja azt szerette volna, hogy a vendégei egész évben, 0-24-ben tudják használni golfpályáit.

Ezután már jöhet akármekkora hóvihar, a lyukak mindig láthatóak maradnak a golfozók számára, az 1. lyuk után ugyanis szép lassan sor került a többi fűtésének beszerelésére is.

Nem meglepő persze, hogy ennek a golfklubnak volt erre a befektetésre pénze, hiszen teljes egészében a tokiói vasút birtokában van, ami 332 milliárd yen forgalmat könyvelhet el magának, és több mint 8619 alkalmazottat foglalkoztat – ezzel pedig a világ egyik legnagyobb vasútvállalata.

Elektromos fűtési rendszer a földbe?

Elektromos fűtési rendszer a földbe?

És ha már a szabad ég alá kerültünk a golfpályával, akkor foglalkozzunk még egy kicsit a kültéri padlófűtésekkel, ezek ugyanis forradalmasítják a mezőgazdaságot.

Vegyünk példának egy kicsi, szinte teljesen a fölművelésen alapuló falut: Kfar Yehoshuát Észak-Izraelben.

Az évi átlaghőmérséklet errefelé 20°C fok, az éghajlat mérsékelt meleg, a téli hónapok sokkal csapadékosabbak a nyáriaknál, és néha 0°C alá is megy a hőmérő higanyszála, ami komoly problémát jelent a növényeknek.

10 gyilkos óra, ami mindent megváltoztatott

Egyetlen éjszaka során 10 órán keresztül -2,3°C os hideg „tombolt” az izraeli faluban, amihez nem szoktak hozzá a helyi növények, és ennek meg is voltak a következményei: a levelek elszáradtak, az éretlen gyümölcsök lehullottak, az öntözőrendszerek pedig eljegesedtek.

Óriási kár keletkezett, ami egyértelműen felhívta a tulajdonosok figyelmét arra, hogy figyelni kell, mi történik a melegházban.

Az AgroWebLab egy olyan okostelefon applikációt dolgozott ki, ami valós idejű szenzoradatokat gyűjt a mezőgazdasági területről, majd ezeket elküldi a tulajdonosnak: gyakorlatilag ötvözi az internet előnyeit, a magas szintű algoritmusok precizitásával, a vezeték nélküli érzékelőkkel és a földművelés tudományának legfontosabb információival.

Velük állt össze az AHT izraeli csapata, hogy együtt tegyenek valamit a növények védelme érdekében.

Egy automatizált melegház, automatizált fűtéssel

Az AHT talajra tervezett fűtőszalagjai képesek állandó hőmérsékletet biztosítani a műanyag borítású melegházban, ráadásul anélkül, hogy erre bárkinek is külön figyelnie kéne.

A fűtésrendszer csak este kapcsol be, a földben található perlit hőmérsékletét figyelve: ha ez 10°C alá esik, akkor a rendszer automatikusan bekapcsol.

A maximum éjszakai hőmérséklet ennek köszönhetően 24-25°C a melegházban, teljesen függetlenül attól, hogy milyen az idő odakint, a polietilén falakon túl.

Legyen a Te otthonod a következő, amibe elektromos fűtési rendszert telepítünk?

Legyen a Te otthonod a következő, amibe elektromos fűtési rendszert telepítünk?

Forrás: aht-heating.gr

Eddig talán kételkedtél az elektromos padlófűtésben: nem ismertél olyat, aki használta volna, és mesélni tudna a tapasztalatairól.

Most viszont már látod, hogy mennyire hatékonyak az AHT fűtőszőnyegei, és hogy telepítésük milyen gyors és egyszerű.

Az amorf fémötvözetből készült szálaknak semmi nem jelenthet megoldhatatlan problémát: láthatod, hogy a világ különböző pontjain használják kültéren és beltéren egyaránt.

Mi lenne, ha ez a technológia a Te otthonod részévé is válhatna?

Lehet bármilyen kicsi, vagy nagy a szoba, az elektromos padlófűtésre bátran rábízhatod a fűtését!

Állítsd be a termosztáton, hogy milyen meleget akarsz otthonodban, és pontosan azt fogod élvezni folyamatosan!

Szeretnéd megtudni, hogy válhat ez valósággá?

Töltsd ki űrlapunkat, kérj tőlünk árajánlatot, és megkapod erre a kérdésre a választ!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.