Ők már használják: 3 elektromos fűtési rendszer telepítés, amiről Neked is hallanod kell

Ők már használják: 3 elektromos fűtési rendszer telepítés, amiről Neked is hallanod kell

Forrás: ahtiran.com

Az AHT elektromos fűtőszőnyegei már rengeteg helyen bizonyítottak a világban: ideje, hogy végre Magyarországon is jobban elterjedjenek!

Ha böngésztél már korábban is az oldalunkon, akkor biztosan találkoztál már azzal az infóval, hogy 2013-ban magát az Eiffel-tornyot is az AHT elektromos padlófűtés rendszerével látták el – de ez még csak a jéghegy csúcsa.

Még ha nem is éppen ilyen híres, de hasonlóan nagy léptékű kivitelezések a világ számos különböző pontján történtek, innen egészen Japánig.

Most mutatok 3 olyan példát, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni szó nélkül: beszéljünk egy kicsit

 • egy több mint 1000m2-es padlófűtés rendszerről, ami alig 5 nap alatt készült el;
 • egy japán golfpályáról, aminek ezentúl még a téli havazások miatt sem kell bezárni a kapuit;
 • és egy projektről, ahol mezőgazdasági területre kerültek az AHT amorf fémötvözetből készült fűtőszálai.

Szeretnéd tudni, hogyan történik a legkomolyabb, legnagyobb elektromos fűtési rendszerek telepítése?

Akkor nézzük!

1000 négyzetméter padlófűtés egyetlen házba

1000 négyzetméter padlófűtés egyetlen házba

Forrás: terrameridiana.com

Sotogrande Andalúzia egyik legnagyobb és legdrágább zárt lakóövezete, ahol leggazdagabb és legbefolyásosabb spanyol családok építik fel nyári rezidenciáikat.

A Cádiz tartományban található területet a Sierra Almenara lábánál találjuk meg, ahonnan csodás kilátás nyílik a tengerre, a dombokra, a gyönyörű parafa erdőkre – nem is kell tovább ragozni, szerintem már mindenki sejti, mennyire drága helyről is beszélünk.

2015-ben itt szerelték fel egy gazdag, 6 gyermekes család privát nyaralóját AHT elektromos fűtőszőnyegekkel, nem kevesebb, mint 1000 négyzetméteren!

A szerény nyaraló

 • 10000 négyzetméteren terül el, ebből
 • 5000 négyzetmétert tesz ki maga az épület, amiben
 • szalon,
 • pókerszoba,
 • borospince
 • bowlingpálya
 • lőtér,
 • szauna,
 • diszkó

és még rengeteg más elképesztő látványosság kapott helyet.

Csak 2 ember és 5 nap kellett hozzá

A spanyol kollégák komoly kihívással néztek szembe: 1000 négyzetmétert kellett befedniük elektromos fűtőszőnyegekkel – de 5 nap alatt végeztek is vele, ráadásul csak 2 szakemberre, és 3 helyi villanyszerelőre volt szükség!

Az elektromos fűtőszőnyegek telepítése során nem engedtek meg maguknak 5%-nál nagyobb eltérést a tervezett és a valós hatékonyság között: mindent megtettek annak érdekében, hogy a nem akármilyen méretű padlófűtés valóban tökéletesen működjön.

A cementet is csak azután öntötték rá a fűtőszőnyegekre, miután letesztelték a szigetelést, az ellenállást, és mindent, ami fontos lehet a problémamentes működés szempontjából.

A golfpálya, ahol nem többé havas a pázsit

A golfpálya, ahol nem többé havas a pázsit

Ugorjunk 1 évet vissza a spanyol példánktól: 2014-ben szintén az AHT amorf fémötvözetből készült fűtőszál technológiáját vetették be a világhírű Metro Green Toyocho Golf Club 1. lyukánál, ahol a pázsit alá került az elektromos fűtésrendszer.

Igen, a fűtőszálak kültéren is működnek: Japán egyik legnagyobb golfklubja azt szerette volna, hogy a vendégei egész évben, 0-24-ben tudják használni golfpályáit.

Ezután már jöhet akármekkora hóvihar, a lyukak mindig láthatóak maradnak a golfozók számára, az 1. lyuk után ugyanis szép lassan sor került a többi fűtésének beszerelésére is.

Nem meglepő persze, hogy ennek a golfklubnak volt erre a befektetésre pénze, hiszen teljes egészében a tokiói vasút birtokában van, ami 332 milliárd yen forgalmat könyvelhet el magának, és több mint 8619 alkalmazottat foglalkoztat – ezzel pedig a világ egyik legnagyobb vasútvállalata.

Elektromos fűtési rendszer a földbe?

Elektromos fűtési rendszer a földbe?

És ha már a szabad ég alá kerültünk a golfpályával, akkor foglalkozzunk még egy kicsit a kültéri padlófűtésekkel, ezek ugyanis forradalmasítják a mezőgazdaságot.

Vegyünk példának egy kicsi, szinte teljesen a fölművelésen alapuló falut: Kfar Yehoshuát Észak-Izraelben.

Az évi átlaghőmérséklet errefelé 20°C fok, az éghajlat mérsékelt meleg, a téli hónapok sokkal csapadékosabbak a nyáriaknál, és néha 0°C alá is megy a hőmérő higanyszála, ami komoly problémát jelent a növényeknek.

10 gyilkos óra, ami mindent megváltoztatott

Egyetlen éjszaka során 10 órán keresztül -2,3°C os hideg „tombolt” az izraeli faluban, amihez nem szoktak hozzá a helyi növények, és ennek meg is voltak a következményei: a levelek elszáradtak, az éretlen gyümölcsök lehullottak, az öntözőrendszerek pedig eljegesedtek.

Óriási kár keletkezett, ami egyértelműen felhívta a tulajdonosok figyelmét arra, hogy figyelni kell, mi történik a melegházban.

Az AgroWebLab egy olyan okostelefon applikációt dolgozott ki, ami valós idejű szenzoradatokat gyűjt a mezőgazdasági területről, majd ezeket elküldi a tulajdonosnak: gyakorlatilag ötvözi az internet előnyeit, a magas szintű algoritmusok precizitásával, a vezeték nélküli érzékelőkkel és a földművelés tudományának legfontosabb információival.

Velük állt össze az AHT izraeli csapata, hogy együtt tegyenek valamit a növények védelme érdekében.

Egy automatizált melegház, automatizált fűtéssel

Az AHT talajra tervezett fűtőszalagjai képesek állandó hőmérsékletet biztosítani a műanyag borítású melegházban, ráadásul anélkül, hogy erre bárkinek is külön figyelnie kéne.

A fűtésrendszer csak este kapcsol be, a földben található perlit hőmérsékletét figyelve: ha ez 10°C alá esik, akkor a rendszer automatikusan bekapcsol.

A maximum éjszakai hőmérséklet ennek köszönhetően 24-25°C a melegházban, teljesen függetlenül attól, hogy milyen az idő odakint, a polietilén falakon túl.

Legyen a Te otthonod a következő, amibe elektromos fűtési rendszert telepítünk?

Legyen a Te otthonod a következő, amibe elektromos fűtési rendszert telepítünk?

Forrás: aht-heating.gr

Eddig talán kételkedtél az elektromos padlófűtésben: nem ismertél olyat, aki használta volna, és mesélni tudna a tapasztalatairól.

Most viszont már látod, hogy mennyire hatékonyak az AHT fűtőszőnyegei, és hogy telepítésük milyen gyors és egyszerű.

Az amorf fémötvözetből készült szálaknak semmi nem jelenthet megoldhatatlan problémát: láthatod, hogy a világ különböző pontjain használják kültéren és beltéren egyaránt.

Mi lenne, ha ez a technológia a Te otthonod részévé is válhatna?

Lehet bármilyen kicsi, vagy nagy a szoba, az elektromos padlófűtésre bátran rábízhatod a fűtését!

Állítsd be a termosztáton, hogy milyen meleget akarsz otthonodban, és pontosan azt fogod élvezni folyamatosan!

Szeretnéd megtudni, hogy válhat ez valósággá?

Töltsd ki űrlapunkat, kérj tőlünk árajánlatot, és egy személyes helyszíni felmérést követően megkapod erre a kérdésre a választ!

Árajánlatkérés
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.