Most jár le a lakástakarékod? Fektesd a pénzedet elektromos fűtésbe!

Most jár le a lakástakarékod? Fektesd a pénzedet elektromos fűtésbe!

Minden nap egyre többen ismerik fel az elektromos fűtés előnyeit, és ha már megérett bennük az elhatározás, akkor elkezdenek gondolkozni a finanszírozáson is.

Pályázaton keresztül jelenleg nem lehet közvetlenül elektromos fűtésre pénzt szerezni, és nem mindenki engedheti meg magának azt sem, hogy hitelt vegyen föl erre, de szerencsére van ezen kívül más lehetőség is az emberek előtt.

Egy olyan megoldás, amit nagyon sokan temettek el 2018 októberében, pedig valójában nem tűnt el teljesen az életünkből.

Hogy mi ez?

A lakás-takarékpénztár!

Tisztázzunk néhány félreértést az LTP kapcsán!

Tisztázzunk néhány félreértést az LTP kapcsán!

2018. október 17. után nem szűnt meg a lakástakarék – csupán a hozzá kapcsolódó állami támogatás.

Minden ezt követően kötött lakás-előtakarékossági szerződés után tehát nem jár már az a 30%, amit eddig az állam adott, és ami olyan népszerűvé tette a lakosság körében ezt a terméket.

DE: ettől még a már meglévő, tehát a 2018 ősze előtt kötött szerződések tulajdonosainak ugyanúgy jár majd ez a max. évi 72.000 forint, tehát ha most jár le a szerződésed, akkor érdemes kihasználnod a lehetőséget!

Fontos tudni, hogy ha meghosszabbítod a szerződésed, akkor az így szerzett plusz évekre viszont már nem fog járni a támogatás, hiába nyitottad a számlát elméletileg korábban, mint hogy a törvénymódosítás életbe lépett volna.

Lehet kötni új szerződést?

Lehet kötni új szerződést?

Attól tehát, hogy nincs állami támogatás, a lakástakarék még nem halt meg – csupán már nem olyan kedvező, mint azelőtt volt.

A piac legnagyobb szereplőitől elvárható volt, hogy új termékeket fognak a piacra dobni, hiszen ma Magyarországon még mindig a lakáscélú beruházások a legnépszerűbbek a lakosság körében.

Ahogy eddig, az ilyen szolgáltatást nyújtó bankok továbbra is a havi befizetés mértékétől függően magas kamatokkal, és a szerződést lejártát követően érvénybe lépő kedvezményes hitelfelvételi lehetőségekkel igyekeznek betölteni azt az űrt, ami az állami támogatás kiesésével keletkezett.

30%-os kamatbónuszról persze nincs szó, de 5 és 22% közötti ajánlatokat azért lehet még találni – és ez azért még mindig sokkal előnyösebb megoldás, mint otthon befőttesüvegben tartani a pénzt, vagy egyszerűen a folyószámlán pihentetni.

Ha van még állami támogatásod, ne vesztegesd el!

Ha most jár le tehát az a szerződésed, amit 2018 októbere előtt kötöttél, akkor azt fel kell használnod minél előbb, ha nem szeretnéd, hogy elvesszen a rá kapott támogatás!

Ne felejtsd el azt sem, hogy van egy kiutalási időszak is (általában 2 hónap), tehát ha a Te lakástakarékod júliusban jár le, akkor számíts rá, hogy a pénzedre még egy kicsit várni kell majd.

A lakástakarék egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon rugalmas: az állami támogatással együtt felhasználható szinte mindenre, az építéstől kezdve, a felújításon át, a lakásvásárlásig – beleértve mindebbe tehát az elektromos fűtés telepítését is.

Ezen túl pedig nem csak Te, hanem közeli hozzátartozód is felhasználhatja, és ennek köszönhetően akár össze lehet vonni több lakástakarékot is: tehát ha a férj és feleség is kötött lakástakarékot, és azok egyszerre válnak elérhetővé, akár közösen is fizethetik az elektromos fűtés telepítésével járó költségeket.

Érdemes ma is lakástakarékot kötni, ha felújítani akarsz

Érdemes ma is lakástakarékot kötni, ha felújítani akarsz

Ha nincs még lakástakarékod, vagy a korábbi már lejárt, akkor is érdemes nyitni egy új megtakarítási számlát, még az állami támogatás lehetősége nélkül is.

Támogatás helyett kamatbónuszok vannak, igaz nem olyan mértékben, mint amit az állam nyújtani tudott, de azért még így is megéri.

A számlanyitási díj továbbra sem változott, még mindig a szerződéses összeg 1%-a, de ha szemfülesek vagyunk, lecsaphatunk olyan akciókra, amiknek köszönhetően még ettől is eltekinthetünk.

Értelemszerűen, ha a szerződésben foglaltaknál hamarabb vennénk ki a pénzünket, akkor a kamatbónuszok eltűnnek, tehát ez is épp úgy működik, mint ahogy korábban.

Ezen kívül pedig a bankja válogatja, hogy ki milyen egyéb kedvezményeket kínál azon ügyfeleinek, akik igénybe veszik az ezzel összekapcsolható lakáshitelt is.

Van pénz tehát energiatakarékos otthonra a pályázatokon túl is

Nem szabad legyinteni a gazdaságos elektromos fűtésre csak azért, mert pályázat egyelőre nem érhető el rá.

A megfelelő megtakarításokkal könnyedén összegyűjthető az az összeg, amit az AHT elektromos fűtőszőnyegeire fordíthatunk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy egy megtérülő befektetésről beszélünk (főleg akkor, ha még az áramot is megújuló energiaforrásokból termeljük).

Persze nem próbálom azt mondani, hogy a lakástakarék környékén még mindig minden a régi: az állami támogatás hiányában alapvetően már nem alkalmas önerő gyűjtésére, amennyiben lakásvásárlásról van szó: arra viszont elég, hogy előnyös lakáshitel konstrukciókból tudjunk választani.

Ahol viszont még mindig megőrizte az erejét, azok a felújítások, amibe beletartozik a fűtéskorszerűsítés is.

Hogyan érdemes tehát pénzt szerezni elektromos fűtésre?

Hogyan érdemes tehát pénzt szerezni elektromos fűtésre?

Összegezzük, amiket eddig megtudtunk!

  • akinek most jár le a lakástakarék szerződése, annak érdemes kihasználnia az alkalmat, és befektetnie az otthonába, mert állami támogatást már nem fog ezután rá kapni;
  • akinek még nincs lakástakarékja, és felújításban gondolkodik, annak javasolt igénybe venni a jelenleg elérhető lehetőségeket;
  • a lakástakarék mellett lehetőség van kedvezményes hitelfelvételre;
  • az egy családon belül megkötött lakástakarékokat célszerű egyszerre felhasználni.

A lakástakarék tehát nem halt meg, legfeljebb csak meggyengült: de még mindig lehetőséget ad Neked arra, hogy egy energiatakarékosabb, költséghatékonyabb irányba indíthasd el otthonod és családod jövőjét.

Ha úgy érzed, készen állsz ebbe belevágni, kérj tőlünk árajánlatot most!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.