Mekkora az elektromos fűtés költsége? Helyszíni felmérés után pontos számokat fogsz kapni!

Mekkora az elektromos fűtés költsége? Helyszíni felmérés után pontos számokat fogsz kapni!

Talán a leggyakoribb kérdés, amit az elektromos fűtéssel kapcsolatban hallok, hogy „Mégis, mennyibe fog ez nekem kerülni?”.

A válasz: attól függ, milyen elektromos fűtésről beszélünk.

Mi minden szerelés előtt egy előzetes helyszíni felméréssel kezdünk, legyen szó akár padlófűtésről, akár fal- vagy mennyezetfűtésről, vagy bármilyen más elektromos fűtési rendszerről.

Nem lenne még értelme semmilyen szerszámhoz nyúlni addig, amíg nem tudjuk, hogy pontosan hova fognak kerülni a fűtőszőnyegek, vagy a fűtőpanelek – és amíg ezt nem látjuk, addig azt sem lehet megmondani, hogy mennyibe fog kerülni maga a telepítés.

De a villany az hosszú távon drága, nem?

Ha a telepítés költsége nem is lenne annyira kérdéses, a másik nagy dilemmát a villany ára jelenti.

A múlt tapasztalatai arra tanították meg az embereket, hogy az árammal fűteni drága dolog – azt viszont gyakran nem vesszük figyelembe, hogy a technológia már rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban.

Vegyünk egy egyszerű példát, az elektromos padlófűtést: az általunk használt AHT elektromos fűtőszőnyegek működési elvükből adódóan energiatakarékosak.

A bennük lévő, amorf fémötvözetből készült fűtőszál legnagyobb előnye, hogy gyorsan éri el az egyébként alacsony (30°C-os) üzemi hőmérsékletét, és a nagy felületnek köszönhetően a padlófűtés egyenletesen és hatékonyan tudja felmelegíteni a szobát.

Ha pedig a fűtés gyors, és a hatását is jobban érezzük, akkor értelemszerűen nincs is szükség olyan nagy mennyiségű energiára ahhoz, hogy befűtsük vele a szobáinkat.

Az pedig szintén fontos szempont, hogy hosszú távon itt el lehet felejteni a különböző karbantartási, szerelési, ellenőrzési költségeket, ami komoly összegeket szabadít fel nekünk.

Fontos: csak a jól megtervezett elektromos fűtés tud gazdaságos lenni!

Fontos: csak a jól megtervezett elektromos fűtés tud gazdaságos lenni!

Forrás: ahtinternationalgroup.com

Az, hogy az elektromos padlófűtés, vagy akár a mennyezetfűtés jobb-e más fűtési rendszereknél, csak meddő vitákhoz vezethet: először azt kell megvizsgálni, hogy milyen helyiségeket akarunk velük befűteni.

Az én alapelvem az, hogy elsősorban nem elektromos, hanem ideális fűtést szeretnék kínálni az ügyfeleimnek – hogy ez mit jelent, az a felmérések során pedig majd körvonalazódik.

Nem biztos, hogy minden szoba hatékonyan befűthető elektromos padlófűtéssel – de mindig vannak alternatív megoldások, amiket fel tudunk ajánlani ilyen esetekben.

Ezen kívül kérdés lehet az is, hogy önálló, vagy kiegészítő fűtésként akarjuk-e az elektromos fűtőszőnyegeket, vagy paneleket használni?

Min múlik az elektromos fűtés költsége?

Min múlik az elektromos fűtés költsége?

Egyetlen lakás befűtésére számtalan variációt lehet találni – én abban fogok segíteni Neked, hogy a legjobbat, leggazdaságosabbat találd meg.

Minden épület más lehetőségeket kínál: a szobák méretei, a szigetelés kérdése, a meglévő, vagy tervezett napelem rendszer nagysága, kapacitása, a hálózat állapota…

Ezek mind olyan tényezők, amiket figyelembe kell venni, amikor eldöntjük, mit választunk, de nem csak a ház tulajdonságai számítanak, hanem a Tieid is!

  • Hányan éltek a lakásban?
  • Melyik szobát használjátok gyakran, és melyiket kevésbé?
  • Mennyire szeretnétek meleget a lakásban?
  • Mennyi időt vagytok otthon?

Hidd el, ezek is számítanak majd, amikor a helyszíni felmérés után leülök, és elkészítek Neked egy fogyasztási előrejelzést, ami alapján majd kalkulálni tudsz a jövőre tekintve.

Miért van szükség ennyi tervezésre?

Miért van szükség ennyi tervezésre?

Sokan kérik, hogy legalább egy megközelítő összeget mondjuk az elektromos padlófűtés költségeire, ezt viszont még akkor sem tudjuk megtenni, ha megkapjuk a szoba pontos méreteit.

Mindent a saját szemünkkel kell látnunk, hogy kiderüljön, hova érdemes, és hova nem lefektetni a fűtőszőnyegeket, amik ráadásul nem tökéletesen személyre szabhatóak.

A fűtőszőnyegek csak fix méretekben érhetőek el, vágni őket nem lehet, mert azzal megszakítanánk bennük a fűtőszálat is, ezért pontosan meg kell terveznünk, hogy hány darab, mekkora méretű szőnyeg kell, és azokat milyen elrendezésben érdemes lefektetni.

A fűtés pedig nem csak ennyiből áll: emellett sok más egyéb kiegészítőre is szükség lehet, amik típusa ráadásul igény szerint változhat is – például valakinek elég lehet egy egyszerűbb termosztát is, míg mások távolról irányítható, vagy programozhatóra vágynak.

Mindezeken túl pedig az egyéb munkálatok szükségességét is ilyenkor állapítjuk meg, beleértve például a burkolás, vagy épp a vésés kérdését, hiszen nekünk majd előkészített terepre kell érkeznünk, amikor jövünk telepíteni az új fűtésrendszert.

Ez nem eladás – ez tanácsadás

Ez nem eladás – ez tanácsadás

Sokan talán attól tarthatnak, hogy ez a személyes találkozó olyan lesz, mint egy autószalonban találkozni az eladóval – de mindenkit megnyugtathatok, nekem nem ez a célom.

A helyszíni felmérés lényege a tanácsadás, nem pedig a rábeszélés, vagy a meggyőzés: az én érdekem is az, hogy valóban hatékony fűtési rendszert biztosítsak a számodra, és ezért minden lehetőségről és alternatíváról tájékoztatni foglak.

Minden otthon más, és minden igény eltérő lehet, ezért tartom fontosnak, hogy ne csak a terepet lássam magam előtt, de Téged is megismerjelek, és személyesen tudjak válaszolni kérdéseidre.

Az elektromos padlófűtés költségei érdekelnek?

Tudni akarod, melyik fűtési rendszer lehet ideális a Te otthonodban?

Töltsd ki űrlapunkat, kérj tőlünk visszahívást, és egyeztessünk le egy időpontot, amikor megbeszéljük, hogyan szerezhetsz elektromos padlófűtést otthonodba!

Árajánlatkérés
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.