Mekkora az elektromos fűtés költsége? Árajánlatkérés után pontos számokat fogsz kapni!

Mekkora az elektromos fűtés költsége? Helyszíni felmérés után pontos számokat fogsz kapni!

Talán a leggyakoribb kérdés, amit az elektromos fűtéssel kapcsolatban hallok, hogy „Mégis, mennyibe fog ez nekem kerülni?”.

„Milyen az elektromos fűtés fogyasztása?”

„Mennyire nő az elektromos fűtés miatt a rezsi?”

A válasz: attól függ, milyen elektromos fűtésről beszélünk.

Mi minden szerelés előtt alapos tervezésbe kezdünk, legyen szó akár padlófűtésről, akár fal- vagy mennyezetfűtésről, vagy bármilyen más elektromos fűtési rendszerről.

Nem lenne még értelme semmilyen szerszámhoz nyúlni addig, amíg nem tudjuk, hogy pontosan hova fognak kerülni a fűtőszőnyegek, vagy a fűtőpanelek – és amíg ezt nem látjuk, addig azt sem lehet megmondani, hogy mennyibe fog kerülni maga a telepítés.

De a villany az hosszú távon drága, nem?

Ha a telepítés költsége nem is lenne annyira kérdéses, a másik nagy dilemmát a villany ára jelenti.

A múlt tapasztalatai arra tanították meg az embereket, hogy az árammal fűteni drága dolog – azt viszont gyakran nem vesszük figyelembe, hogy a technológia már rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban.

Vegyünk egy egyszerű példát, az elektromos padlófűtést: az általunk használt AHT elektromos fűtőszőnyegek működési elvükből adódóan energiatakarékosak.

A bennük lévő, amorf fémötvözetből készült fűtőszál legnagyobb előnye, hogy gyorsan éri el az egyébként alacsony (30°C-os) üzemi hőmérsékletét, és a nagy felületnek köszönhetően a padlófűtés egyenletesen és hatékonyan tudja felmelegíteni a szobát.

Ha pedig a fűtés gyors, és a hatását is jobban érezzük, akkor értelemszerűen nincs is szükség olyan nagy mennyiségű energiára ahhoz, hogy befűtsük vele a szobáinkat.

Az pedig szintén fontos szempont, hogy hosszú távon itt el lehet felejteni a különböző karbantartási, szerelési, ellenőrzési költségeket, ami komoly összegeket szabadít fel nekünk.

Fontos: csak a jól megtervezett elektromos fűtés tud gazdaságos lenni!

Fontos: csak a jól megtervezett elektromos fűtés tud gazdaságos lenni!

Forrás: ahtinternationalgroup.com

Az, hogy az elektromos padlófűtés, vagy akár a mennyezetfűtés jobb-e más fűtési rendszereknél, csak meddő vitákhoz vezethet: először azt kell megvizsgálni, hogy milyen helyiségeket akarunk velük befűteni.

Az én alapelvem az, hogy elsősorban nem elektromos, hanem ideális fűtést szeretnék kínálni az ügyfeleimnek – hogy ez mit jelent, az a felmérések során pedig majd körvonalazódik.

Nem biztos, hogy minden szoba hatékonyan befűthető elektromos padlófűtéssel – de mindig vannak alternatív megoldások, amiket fel tudunk ajánlani ilyen esetekben.

Ezen kívül kérdés lehet az is, hogy önálló, vagy kiegészítő fűtésként akarjuk-e az elektromos fűtőszőnyegeket, vagy paneleket használni?

Min múlik az elektromos fűtés költsége?

Min múlik az elektromos fűtés költsége?

Egyetlen lakás befűtésére számtalan variációt lehet találni – én abban fogok segíteni Neked, hogy a legjobbat, leggazdaságosabbat találd meg.

Minden épület más lehetőségeket kínál: a szobák méretei, a szigetelés kérdése, a meglévő, vagy tervezett napelem rendszer nagysága, kapacitása, a hálózat állapota…

Ezek mind olyan tényezők, amiket figyelembe kell venni, amikor eldöntjük, mit választunk, de nem csak a ház tulajdonságai számítanak, hanem a Tieid is!

  • Hányan éltek a lakásban?
  • Melyik szobát használjátok gyakran, és melyiket kevésbé?
  • Mennyire szeretnétek meleget a lakásban?
  • Mennyi időt vagytok otthon?

Hidd el, ezek is számítanak majd, amikor a tervezés során leülök, és elkészítek Neked egy fogyasztási előrejelzést, ami alapján majd kalkulálni tudsz a jövőre tekintve.

Hogyan születnek a tervek?

Amikor előzetes árajánlatot kérsz tőlünk, olyan alapvető információkat adsz meg nekünk, amikkel már el tudunk kezdeni számolni: az épület méretei, a helyiségek száma és fajtái segítenek megállapítani, hogy nagyjából milyen fűtésrendszerben kell gondolkodni.

Ha az előzetes számításaink eredményei tetszenek Neked, akkor a következő lépés a végleges árajánlat: ehhez már szükség van az épület tervrajzára, vagy legalább egy kézzel készített alaprajzra, amin fel vannak tüntetve

  • a falak méretei,
  • a szobák elhelyezkedése,
  • és azok a fix tereptárgyak (fürdőkádak, beépített szekrények), amik alá/mögé nem kerülhet elektromos fűtőszőnyeg vagy fűtőpanel.

Ha ezek megvannak, akkor már pontos költségszámítást kapsz tőlünk – sőt, mindezt még kiegészítjük egy várható energia számítással is, hogy valóban megfontolt döntést tudj majd hozni.

Miért van szükség ennyi tervezésre?

Miért van szükség ennyi tervezésre?

Előre kell látnunk a szobák felépítését, hogy kiderüljön, hova érdemes, és hova nem lefektetni a fűtőszőnyegeket, amik ráadásul nem tökéletesen személyre szabhatóak.

A fűtőszőnyegek csak fix méretekben érhetőek el, vágni őket nem lehet, mert azzal megszakítanánk bennük a fűtőszálat is, ezért pontosan meg kell terveznünk, hogy hány darab, mekkora méretű szőnyeg kell, és azokat milyen elrendezésben érdemes lefektetni.

A fűtés pedig nem csak ennyiből áll: emellett sok más egyéb kiegészítőre is szükség lehet, amik típusa ráadásul igény szerint változhat is – például valakinek elég lehet egy egyszerűbb termosztát is, míg mások távolról irányíthatóra, vagy programozhatóra vágynak.

Ez nem eladás – ez tanácsadás

Ez nem eladás – ez tanácsadás

Sokan talán attól tarthatnak, hogy a kiküldött árajánlat nagyjából olyan célt szolgál, mint egy reklámanyag – de mindenkit megnyugtathatok, az árajánlat elsődleges célja nálunk a tájékoztatás.

Ha személyesen, vagy telefonon beszélünk, akkor is a legfontosabb számomra tanácsadás, nem pedig a rábeszélés, vagy a meggyőzés: az én érdekem is az, hogy valóban hatékony fűtési rendszert biztosítsak a számodra, és ezért minden lehetőségről és alternatíváról tájékoztatni foglak.

Minden otthon más, és minden igény eltérő lehet, ezért tartom fontosnak, hogy ne csak a terepet lássam magam előtt, de Téged is megismerjelek, és válaszolni tudjak kérdéseidre.

Az elektromos padlófűtés üzemeltetési költségei is érdekelnek?

Tudni akarod, melyik fűtési rendszer lehet ideális a Te otthonodba?

Töltsd ki űrlapunkat, kérj tőlünk visszahívást, és beszéljük meg, hogyan szerezhetsz elektromos padlófűtést otthonodba!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.