Nincs még pályázat elektromos fűtésre, de ettől még megragadhatod a 0%-os hitel lehetőségét!

Elektromos fűtés pályázat – Ragadd meg a 0%-os hitel lehetőségét!

Az egyik leggyakoribb kérdés az elektromos fűtés kapcsán, hogy miből lehet ezt megfizetni?

Ha olvastad már korábbi cikkeinket, akkor két választ is tudsz mondani erre:

  • az amorf fűtőszálas technológia nem azt az elektromos fűtést nyújtja, mint amit eddig megszokhattunk – ez gyorsan, hatékonyan, alacsony üzemi hőmérséklet mellet fűti fel a szobát;
  • megfelelő hőszigetelés, és egyéb energiahatékonyságot biztosító megoldások mellett a telepítés költségei szinte biztosan megtérülnek.

Most viszont mutatunk egy harmadik választ is: az MFB 0%-is hitelén keresztül szerzett megújuló energiatermelő berendezésekkel még meg is gyorsítjuk a megtérülést!

Otthonod korszerűsítése pályázati pénzből

A „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” (GINOP-8.4.1/A-17) című pályázat lényege röviden összefoglalva az, hogy a 105,2 milliárd forintos keretösszegből minél több magyar otthon energetikai korszerűsítését akarják ösztönözni.

A pályázaton indulhatnak magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek is, bár az utolsó kettő kategória számára nyújtott kölcsönök maximum a negyedét tehetik ki a teljes keretösszegnek.

Az Európai Uniós forrásból származó hitelt 0%-os kamat mellett vehetik fel a sikeres pályázók, ami segíti, hogy az ilyen jellegű beruházások gyorsan megtérüljenek – még a törlesztő részletek fizetése mellett is.

Mire lehet fordítani a pénzt?

Mire lehet fordítani a pénzt?

A cél, hogy minél több magyar otthon váljon energia és költséghatékonnyá a jövőben.

A Magyar Fejlesztési Banktól kapott hitel fordítható világításkorszerűsítésre, hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, egyszóval bármire, ami a fentebb említett célt szolgálja – így például megújuló energiatermelő berendezések telepítésére is.

És hogy jön ez össze az elektromos fűtéssel?

2 ponton is:

  • egyrészt, az Elektromos Fűtés Kft. a nevében foglaltakon túl foglalkozik a megújuló energiatermelő berendezésekkel is, így az erre fordítandó pályázat akár az elektromos fűtés telepítéssel is egybeköthető;
  • másrészt, ha megújuló energiaforrásból táplálkoznak elektromos eszközeik, akkor gyakorlatilag a fűtési költségektől is megszabadulunk.

Több ügyfelünk is van, aki ezzel a pályázattal szeretné a telepítés finanszírozását biztosítani, éppen ezért mi magunk is igyekszünk minden segítséget megadni ehhez.

Ha a telefonos beszélgetésünk, vagy a helyszíni felmérés során kiderül, hogy Te is pályáznál az MFB hitelre, akkor összehozunk egyik pályázatírónkkal, és segítünk a papírmunka minél gördülékenyebb lebonyolításában.

Mi kell hozzá?

A sikeres pályáztatás értelemszerűen jár annyi negatívummal, hogy így csúszik a telepítés néhány hónapot – de ha ez belefér, akkor anyagilag mindenképp megéri ezt a finanszírozási módot választani.

Nem szabad viszont elfelejteni, hogy ez is pontosan olyan, mint bármilyen más hitel: tartoznak hozzá bizonyos feltételek.

A megfelelő célok mellett szükség van 10%-os önerőre, és természetesen ellenőrzik a nettó jövedelmet, és úgy általában a hitelképességet is.

Mik változtak nemrég?

Mik változtak nemrég?

Eleinte nem sokan éltek ezzel a lehetőséggel, ezért a kezdeti feltételeken már többször is enyhítettek.

A legfontosabb változtatások a közelmúltból:

  • A biztosítási értékhatár 5 millió forint a korábbi 2 millió helyett, tehát 5 millió alatt nincs szükség ingatlanfedezetre.
  • Fedezetként már más ingatlant is elfogadnak, nem csak azt, amin a beruházás megvalósul.
  • Már nem kell az ingatlan rendeltetésszerű használatát energiaszámlákkal külön igazolni.

Az MFB reméli, hogy az egyszerűsített pályázati lehetőségek növelni fogják a lakosság érdeklődését – és mi is ebben bízunk.

Hogyan történik a finanszírozás?

Alapvetően 2 módon történhet a kifizetés: utófinanszírozással, és szállítói finanszírozással.

Az utófinanszírozás, ahogy a neve is mutatja, a megfelelő számlák és a kifizetésüket igazoló dokumentumok ellenében történik meg, a hitelfelvevő számlájára.

Készpénzfizetésről szóló számla esetén csak nettó 300.000 forintos, tehát kisösszegű kifizetésekkor lehet az utófinanszírozást igénybe venni.

A szállítói finanszírozás esetén a hitel összege közvetlenül a szállító, a vállalkozó számlájára történik, magyarul tehát a bank fizeti ki a kivitelezőket – mi általában ezt szoktuk javasolni, hiszen így a hitelfelvevőnek nem kell előre kifizetnie a számlákat.

Ez nem az Otthon Melege Program

Sokan összekeverik az MFB 0%-os hitelét az Otthon Melege Programmal, és ez nem véletlen, hiszen a cél ugyanaz: a magyar otthonok korszerűsítése.

Van azonban két fontos különbség, amit figyelembe kell venni:

  • az MFB pályázata Európai Uniós forrásból „táplálkozik”, míg az Otthon Melege Program teljes egészében hazai pénzből születik;
  • az MFB egy 0%-os hitelt ad, míg az Otthon Melege egy vissza nem térítendő támogatást kínál.

És mindezek mellett még eltérő feltételek, és eljárási rend merül fel a két lehetőség összehasonlításakor – és bár különböznek, van lehetőség a kombinálásukra is.

Önerőre mindkét esetben szükség van, és az MFB kölcsön akár felhasználható az Otthon Melege önerejeként – viszont fontos, hogy ez fordítva nem működik, tehát az MFB nem fogadja el önerőként az Otthon Melege Programból származó pénzt.

Mi az MFB hitel szépsége?

Mi az MFB hitel szépsége?

Ugyan rendkívül kedvezményes, de azért mégiscsak egy hitelről beszélünk, amit idővel vissza kell fizetnünk: miért éri meg ez mégis?

Tegyük fel, hogy az elektromos fűtési rendszeredet megújuló energiatermelő rendszerrel együtt telepíted – az utóbbira fel lehet venni a kölcsönt, tehát a finanszírozás nem lehet gond.

A megújuló energiatermelés segítségével nem csak a villany, de az elektromos fűtésnek hála a fűtésszámlák is 0 Ft-ra csökkenthetőek, így tehát jó esély van arra, hogy amit a törlesztő részletre kell fizetnünk, azt megspóroljuk az energiaköltségeinken.

Ha pedig a hitel törlesztése véget ér, gyakorlatilag a csekkmentes élet áll előttünk a villany és fűtés szempontjából.

Válasz néhány gyakori kérdésre ezzel kapcsolatban

Nem vagyunk pályázatíró cég, úgyhogy a legpontosabb, legrészletesebb információkat értelemszerűen nem ebben a cikkben kell keresni, viszont néhány kérdéssel azért érdemes foglalkozni:

  • A lakástakarék-pénztári megtakarítások bizonyos feltételek figyelembe vétele mellett önerőként is beszámíthatók.
  • A lakástakarék-pénztári megtakarítások (egy korábbi enyhítésnek köszönhetően) már a kölcsön elő- illetve végtörlesztésére is fordíthatók.
  • Megkötésekkel ugyan, de már jelzáloggal terhelt ingatlant is lehet fedezetként használni.
  • Az MFB természetesen jövedelemarányos törlesztő részlettel dolgozik, ami tehát nem lehet magasabb az igazolt havi nettó jövedelem 50%-ánál.
  • Megkezdett projektek esetén is fel lehet venni a hitelt, a megfelelő előírások figyelembe vétele mellett.

Csak 180 napnál nem régebbi, valóban a projekthez kapcsolódó számlák fogadhatóak el a hitelkérelemnél.

Ideje Nálad is korszerűsíteni a fűtést?

Ideje Nálad is korszerűsíteni a fűtést?

Nagyon sok ügyfelünk úgy érkezik hozzánk, hogy már tisztában van ezekkel a lehetőségekkel, de olyanra is volt már példa, hogy a személyes beszélgetés során hívtuk fel valakinek a figyelmét arra, hogy 0%-os hitelből is megoldhatja a felújítást.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az MFB hitel önmagában elektromos fűtés telepítésére sajnos nem fordítható – megújuló energiatermelő berendezésekre azonban igen, ami mellett máris kifizetődővé válik a beruházás.

Természetesen a pályázattal kapcsolatos bővebb információkért érdemes szakértőkhöz fordulni, hiszen ez 2020-ig még biztosan elérhető, és valószínűleg lehet még számítani változásokra a jövőben.

Ez a cikk mindössze ismertető volt egy nem mindennapi lehetőségről, amit érdemes megragadnia azoknak, akik egy energia- és költséghatékony otthonra vágynak.

Ha Te is közéjük tartozol, akkor kérj tőlünk árajánlatot most, és beszéljük meg, hogyan érheted el céljaidat!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.