Elektromos fűtés fürdőszobába? Megmutatom, miért éri meg!

Elektromos fűtés fürdőszobába? Megmutatom, miért éri meg!

A fürdőszobába is mehet elektromos padlófűtés?

Nem fog benne kárt tenni a vizes környezet?

És ami még fontosabb: nem lesz ránk nézve veszélyes egy ilyen fűtésrendszer?

A válaszok: igen, nem és nem.

Az AHT elektromos fűtőszőnyegei szinte bármilyen padlótípus alá lefektethetőek, és minden helyiséget tökéletesen be tudnak fűteni – sőt, ugyanezt a technológiát akár szabad téren is lehet alkalmazni.

A víz tehát önmagában nem árthat neki – de hidd el, normális esetben nem is kéne találkoznia vele.

Az ilyen ellenérvek tehát nem állnak meg a lábukon, az egyértelmű előnyöket pedig nem lehet letagadni.

Többet jelent a komfortnál

Meleg padlóra lépni a zuhanyzóból – ezt a mérhetetlenül kellemes érzést tudja megadni a legtöbb padlófűtés a fürdőszobában.

Az AHT amorf fűtőszálas technológiájának köszönhetően viszont nem csak a padló lesz meleg, de az egész szoba is, teljesen egyenletesen a padlótól a plafonig.

A legtöbb fürdőszobában gyakori probléma szokott lenni a penészesedés – kivéve ott, ahol a megfelelő fűtésrendszer stabil hőmérsékletet biztosít a lábunk szintjén épp úgy, mint a falaknál.

Magyarán szólva többről szól ez, minthogy nem kell többé vacogva törülközni egy zuhany után: egészségesebbé és higiénikusabbá is tesszük ezzel otthonunkat.

Akár zuhanyozhatsz közvetlenül felette is

Akár zuhanyozhatsz közvetlenül felette is

Megvan az érzés, amikor egy hideg téli napon előre kiráz a hideg a gondolattól, hogy mezítláb kell a zuhany alá lépned?

Mi lenne, ha még ekkor is padlófűtés lenne alattad?

Ha épített zuhanyzó van a fürdőszobádban (tehát nem zuhanytálcát használtok) akkor semmi akadálya nincs annak, hogy bevigyük a talpad alá elektromos fűtőszőnyegeinket!

Sőt, ha a fala is épített, akkor ott is mehet a csempe alá az elektromos fűtés, hogy tényleg 100%-ig komfortosan érezhesd magad.

Veszélyesnek hangzik? Egyáltalán nem az!

Veszélyesnek hangzik? Egyáltalán nem az!

Folyamatosan folyó víz alá tenni egy elektromos eszközt?

Ez elsőre fölvet bennünk néhány kérdést, még akkor is, ha tudjuk, hogy burkolat kerül az elektromos padlófűtésre.

De mondok jobbat: az AHT a fűtőszőnyegei igen komoly minőségbiztosítási teszten mennek át, aminek része, hogy egy vízzel teli medencébe teszik őket – és még így is tökéletesen biztonságosak maradnak.

Minden fűtőelem megfelel tehát a szükséges szabványoknak, de mi még a biztonság kedvéért ennél is tovább megyünk.

A vizes helyiségekbe történő padlófűtés szereléskor gondoskodunk a plusz védelemről egy rozsdamentes földelési háló formájában, így ha mondjuk egy csőtörés miatt az aljzatbetonig is beázna az otthonod, az se jelenthetne problémát.

És ha még ezek után is lennének kétségeid a biztonságot illetően, ne feledkezz el az életvédelmi reléről se, ami azonnal lekapcsolja a hálózatot, amint zárlatot érzékel.

Egyszóval se a termék, se az ember nincs kitéve a legkisebb veszélynek sem attól, hogy egy alapvetően vizes helyiségben használjuk a fűtőszőnyegünket.

Itt mutatja meg egy okos termosztát leginkább a hatását

Itt mutatja meg egy okos termosztát leginkább a hatását

Neked mikor van szükséged a melegre?

Értelemszerűen akkor, amikor otthon vagy – mi lenne, ha csak ekkor lenne bekapcsolva a fűtés?

Ma már elérhetőek azok a programozható termosztátok, amikkel előre megadhatod, melyik nap hány órától kapcsolják be a fűtést otthonodban.

Hétköznap valószínű, hogy reggel 8 és délután 5 között nincs szükséged arra, hogy fölöslegesen menjen a fűtés: állítsd be, hogy csak akkor induljon, amikor Te végeztél a munkahelyeden!

Az amorf fűtőszálas fűtőszőnyegeknek nincs szükségük sok időre ahhoz, hogy felmelegítsék az otthonodat, úgyhogy messze energiatakarékosabb, ha csak akkor mennek, amikor szükséges.

És ez hatványozottan igaz a fürdőszobára: hét közben ezt a helyiséget nagy valószínűség szerint nem nagyon használod egész nap, viszont estefelé már jóval nagyobb a „forgalma” – programozd be, hogy csak ekkor lendüljön akcióba a fűtés!

Viszont nagy szükség van a pontos tervezésre

A fürdőszoba alapból nem a legnagyobb alapterületű helyiség a lakásban, ráadásul tele van olyan nem mozdítható tárgyakkal, mint a fürdőkád, WC, stb.

Ezek alá értelemszerűen nem lehet elektromos padlófűtést telepíteni, úgyhogy minden egyes négyzetcentit ki kell használni, ami marad – ehhez pontos mérések kellenek.

Ráadásul itt figyelni kell az összefolyókra is, úgyhogy csak a gondos tervezés után tudjuk megmondani, pontosan mennyibe is fog kerülni egy ilyen fűtésrendszer.

Természetesen, ha a fürdőszobádba akarsz elektromos fűtést, az előzetes árajánlatot itt is megkaphatod, ha kitöltöd űrlapunkat és megadod a legfontosabb adatokat.

Itt jól szokott jönni a személyes helyszíni felmérés

Itt jól szokott jönni a személyes helyszíni felmérés

Ha kapunk egy nagyon részletes alaprajzot, akkor természetesen ebben az esetben el tudjuk készíteni a terveket az íróasztalunknál, de amikor valaki fürdőszobába akar elektromos fűtést, akkor általában az a legszerencsésebb, ha mi magunk megyünk ki helyszíni felmérésre.

Ez egy bizonyos kiszállási költséggel jár ugyan, de ennek köszönhetően már pontosan meg tudjuk állapítani, mennyi fűtőszőnyegre van szükség.

Az AHT szőnyegei ugyanis nem vághatók csak úgy méretre: adott szélességben és hosszúságokban érhetőek el, és ha ezen változtatnánk, azzal megszakítanánk a bennük futó amorf fémötvözet fűtőszálat.

Ha szeretnéd, hogy az épített zuhanyzód alatt is menjen a padlófűtés, akkor is a lehető legpontosabb tervekkel kell majd a szerelőcsapatunknak rendelkeznie, úgyhogy azt javaslom, ebben az esetben ne a helyszíni felmérésen próbálj Te sem spórolni.

Mit kell tehát tudnod a fürdőszobába telepített elektromos fűtésről?

  • Egyáltalán nem veszélyes: a biztonságról a megfelelő burkolat, az életvédelmi relé, a földelési háló, és maga a termék minősége is gondoskodik;
  • egyenletes meleget biztosít a fürdőszobában, ami nem csak komfortos, de a penészesedést is megakadályozza;
  • az AHT fűtőszőnyegei akár az épített zuhanyzó alá, illetve a falaira is kerülhetnek;
  • a nem mozdítható tárgyak és az összefolyók miatt itt nagyon precíz tervezésre van szükség, emiatt személyes helyszíni felmérést szoktunk javasolni.

Kérj tőlünk árajánlatot elektromos padlófűtésre az egész otthonodba – és ne hagyd ki a számításból a fürdőszobát se!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.