Így tudod meg, mennyibe fog kerülni Neked az elektromos fűtés

Így tudod meg, mennyibe fog kerülni Neked az elektromos fűtés

Miért nem lehet egy megközelítő árat mondani pontos adatok nélkül?

Milyen havi költségekkel lehet számolni az elektromos fűtés kapcsán?

Milyen mérésekre van szükség egy konkrét árajánlathoz?

Sok kérdés merül fel az elektromos fűtésrendszerekkel kapcsolatban, és persze a legfontosabb ebben az esetben is a pénzkérdés.

Teljesen érthető, hogy mindenki szeretne először számolni, mielőtt bármibe is belekezdene, és éppen ezért kérhet tőlünk bárki árajánlatot a telepítés előtt – azt viszont tisztázni kell, hogy megfelelő információk nélkül még a szakértők sem tudnak árat mondani.

Min múlnak a költségek?

Min múlnak a költségek?

(Helyszíni felmérés során készült fotó)

Padlófűtést szeretnék egy 120 négyzetméter alapterületű családi házba. Mennyibe fog kerülni?

Jó lenne, ha erre a kérdésre úgy lehetne válaszolni, hogy csak ránézünk egy előre elkészített árlistára, és kiválasztjuk a megfelelő tételt: „ennyi négyzetméter = ennyi forint”.

A valóságban azonban ez nem így megy, mivel mi nem önmagában fűtőszőnyegeket, vagy fűtőpaneleket árulunk – mi korszerű fűtésrendszert kínálunk ügyfeleinknek, ami pontos tervezést igényel.

Nincs két egyforma ház, még akkor sem, ha mind a kettő 120 négyzetméteres: máshogy vannak berendezve, az egyikben van beépített szekrénysor, a másikban a fürdőszobába kádat és zuhanyfülkét is építettek, ebben egy 5 fős család lakik, abban meg egy idős házaspár…

Más paraméterek és más igények: csak a személyre szabott fűtési rendszer tud valóban energia- és költséghatékonyan működni, ebből következően pedig nem lehet előzetes felmérés nélkül semmit se mondani telepítésről, annak költségeiről, és a villanyszámlán jelentkező változásokról.

A 2 fő kérdés, ami nélkül nem lehet elindulni

Elektromos fűtésrendszer tervezésekor 2 fontos tényezővel kell számolnunk: a ház pontos méreteivel, és az átlagos áramfogyasztással.

Pontosan ezért két dologgal lehet a leginkább egyszerűbbé tenni a munkánkat:

  1. az éves áramfogyasztási összesítővel: ha ezt előkészíted nekünk, akkor már látni fogjuk, hogy az épületnek eddig pontosan milyen volt az energiafelhasználása (a villanyszámlán szereplő összeg nekünk nem elég, mert nem a költségekre vagyunk kíváncsiak elsősorban, hanem a kilowattban mért fogyasztásra).
  2. a ház pontos tervrajzával: ez szintén óriási segítség, hiszen ennek köszönhetően megspórolhatunk néhány mérést a házban.

Természetesen, ha úgy érzed, hogy szükséges, kérhetsz tőlünk helyszíni felmérést is, hogy szakemberekre bízd a munkát, ez azonban már egy felmérési díjjal is jár.

Kell egy kicsit beszélgetni is

Nem házaknak, hanem embereknek tervezünk fűtést, ezért az ő igényeiket vesszük figyelembe elsősorban.

Pontosan ezért van szükség egy rövid beszélgetésre arról, hogy pontosan mik az elképzeléseid az elektromos fűtés kapcsán, melyik szobákat használjátok a leggyakrabban, terveztek-e napelem rendszer telepíteni most, vagy a jövőben, stb.

Ha már látjuk az igényeket, akkor meg tudjuk nézni, hogy mik a lehetőségek.

Nem padlófűtésben, hanem korszerű fűtésben utazunk

Nem padlófűtésben, hanem korszerű fűtésben utazunk

Ha azt látjuk, hogy valahol nem az elektromos padlófűtés a legjobb választás, akkor oda nem azt fogjuk ajánlani: bőven van még más lehetőség, amit biztosítani tudunk Neked, a fal- és mennyezetfűtéstől kezdve a villanyradiátoron át akár az elektromos kazánig.

Nem az a célunk, hogy eladjunk egy terméket, hanem hogy megtaláljuk a legjobb fűtési megoldást a Te otthonodba: a saját érdekünk is, hogy Te elégedett legyél az új, korszerű fűtéseddel.

Mindemellett egyébként bármilyen épületvillamossággal kapcsolatos kérdésben segíteni tudunk: ha például kiderül, hogy a vezetékeket cserélni kell, akkor arról is tudunk árajánlatot készíteni Neked.

Napelem is szóba jöhet

Majdnem minden ügyfelünk, aki az elektromos fűtést választja, egyben napelemben is gondolkodik, és ebben is számíthat a segítségünkre.

Ha a beszélgetés során fény derül arra, hogy napelem rendszert is szeretnél otthonodra, akkor ahhoz is minden segítséget meg tudunk adni Neked, a szükséges felmérésektől kezdve, az ügyintézésen át, egészen a telepítésig.

A fogyasztást és az egyéb tényezőket ekkor már egyébként is ismerjük: mindössze annyi a dolgunk, hogy megvizsgáljuk a tetőszerkezetet, és felmérjünk minden lehetséges felületet, ahová napelem kerülhet.

Így kapsz árajánlatot

Így kapsz árajánlatot

Az első lépés, hogy kitöltöd űrlapunkat, mi pedig 1 napon belül küldjük is Neked az előzetes árajánlatunkat, amit az általad megküldött adatok alapján állítunk össze.

Ha ez elnyeri tetszésed, akkor szükségünk lesz egy pontos alaprajzra, amin jelölve vannak azok a fix bútorok és nem mozdítható tárgyak, amik alá/mögé nem lehet fűtést szerelni (pl. beépített szekrény, fürdőkád, zuhanyfülke).

Ez, és a megadott fogyasztási értékek alapján elvégzünk néhány számítást, és ennek megfelelően készítjük el számodra a végleges árajánlatot, amin természetesen feltüntetjük, hogy az általad küldött adatok alapján dolgoztunk.

Fontos, hogy mindig az optimális mennyiségre törekszünk: nem fedjük be a padlót 100%-ig fűtőszőnyeggel, ha erre nincs szükség, és nem borítjuk be a teljes tetőt sem napelemmel: úgy számolunk, hogy a befektetésed valóban megtérülő legyen számodra!

Ha árat akarsz kapni, akkor ahhoz mindenképp adatokra van szükség!

Gyakran kérdezik kommentekben és telefonon is, hogy miért nem tudunk legalább egy megközelítő árat mondani?

Az én válaszom erre pedig: mire mondjuk pontosan árajánlatot?

Az, hogy egy 100 négyzetméteres házba kellene padlófűtés, még bőven nem elég információ ahhoz, hogy a költségekről tudjunk beszélni.

  • Milyen a szobák elhelyezkedése?
  • Hol vannak a falak?
  • Melyik szobákat használják?
  • Van olyan helyiség, amibe fölösleges lenne a fűtés? (pl. kamra)
  • Milyen bútorok vannak a szobában, amik befolyásolják a padlófűtés szerelését?
  • Biztos, hogy a padlófűtés az ideális megoldás, és nem lehet hatékonyabb például egy elektromos radiátor?

Ezek mind olyan tényezők, amiket nekünk figyelembe kell vennünk, amikor a lehető leghatékonyabb fűtésrendszert akarjuk megtervezni.

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.