4 és fél mód, hogy 2019-ben már kevesebbet költs fűtésre, mint 2018-ban

4.5 mód, hogy 2019-ben már kevesebbet költs fűtésre, mint 2018-ban

Több ezer magyar család igyekszik valahogy csökkenteni a havi és éves kiadásait, és általában a rezsihez próbálnak elsőként nyúlni – nem véletlenül.

Sokan felismerték már, hogy az energiahatékonyság egyben költséghatékonyságot is jelent, és igyekeznek felszerelni otthonukat a legmodernebb eszközökkel, a napelemektől kezdve az okos termosztátokig.

Mutatok neked 4 bevált módszert, amit ha megfogadsz, a fűtésszámlákon már sokat tudsz segíteni: lesznek itt kisebb praktikák és nagyobb, forradalmi termékek, amik beszerzésével jelentősen segíthetsz a pénztárcádon.

1. Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtés

Ha ezen az oldalon jársz, akkor gondolom sejtetted, hogy előbb utóbb ez is szóba fog kerülni.

Nem is akarom húzni az idődet, inkább a listám legelejére teszem: az elektromos padlófűtés már önmagában is hatalmas lépést jelent az energiahatékony otthon megteremtésében.

Persze, ez befektetéssel is jár, ezt nem lehet tagadni: a különbség csak az a hagyományos fűtéshez képest, hogy ehhez csak egyszer kell jobban kinyitnod a pénztárcádat!

Egy gázos fűtésrendszer kiépítése a kazántól a kéményig, beszerzéssel, tervezéssel, engedélyeztetéssel és minden egyéb munkával rengeteg pénzbe kerül – és még arra is számíthatsz, hogy ezt egy idő után cserélned is kell, ami nem olcsó mulatság.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a gázszerelő elég sok pénzt visz el egy-egy ellenőrzés, vagy esetleges szerelés kapcsán, ami szintén terhes tud lenni nekünk.

Ezzel szemben az amorf fémötvözet szálas fűtőszőnyegeknek éppen az az egyik legnagyobb előnyük, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást, és élettartamuk is elképesztően hosszú – ezzel pedig máris többet mondhatnak el magukról, mint a hagyományos fűtésrendszerek nagy többsége.

2. Tudatos energiafogyasztás

A következő tippeket gyakorlatilag felfoghatod úgy is, hogy ezek betartásával kihozhatod a maximumot az elektromos padlófűtésből, de egyébként önmagukban is kifejezetten hasznosak.

A tudatosság az életmódunk legtöbb területén óriási változásokat tud előidézni, és ez a fűtésre is igaz.

Figyeld meg, hogy pontosan mennyit fogyasztasz családoddal!

Mikor fűtötök a legtöbbet?

Mikor megy úgy a fűtés, hogy igazából nem is lenne rá szükség?

Biztos, hogy pontosan annyira fűtöd fel a szobákat, amennyire szükséged van?

Ha ezekre megtalálod a választ, már sokat tudsz változtatni a fűtésszámlák alakulásán.

Vedd át az irányítást az otthonod melegen tartása felett – mutatom, hogyan:

3. Okos termosztátok

Okos termosztátok

A tudatos energiafogyasztásban rengeteget segít, ha megfelelő eszközöket szerzel hozzá.

A jövő egyértelműen az okos otthonoké, és bár a mindenre kiterjedő automatizálást még csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, egy modernebb termosztát beszerzése már jó kezdet lehet.

Az okos termosztátokkal gond nélkül lehet egész napra, vagy akár egész hétre előre beállítani a megfelelő hőmérsékletet a lakásban, vagy okostelefonnal összekötve akár távolról is bekapcsolhatjuk a fűtést.

Senki sem szeret hideg lakásba hazaérni, és ma még a legtöbben azzal védekeznek ez ellen, hogy bekapcsolva hagyják fűtést arra a 8-10 órára, amíg senki sincs otthon.

Ezekkel a berendezésekkel viszont úgy intézhetjük, hogy a feltételezett hazaérkezésünk előtt melegedjen fel a lakásunk – akkor, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

De ha a fűtést így sikerült optimalizálnunk, akkor már készen is vagyunk?

4. Hőszigetelés

Nem csak megteremteni kell a meleget, de meg is kell azt tartani!

A hőszigetelés az egyik legkritikusabb pont minden lakásnál: a szelelő ablakok csak a látványosabb problémák egyikei, de a falakkal és az ajtókkal is érdemes kezdeni valamit, ha nem akarjuk elveszíteni a drága meleget.

A többrétegű ablakok, a vastagabb ajtók a hőveszteséget a minimumra csökkentik, de a ház teljes szigetelését is érdemes tervbe venni – hidd el, a számlákon keresztül meg fog térülni az ára, ráadásul növeli a ház ingatlanpiaci értékét is.

A padlófűtés esetén a padló alatti hőszigetelésre is gondolni kell, hogy a fűtőszálak által termelt meleget ne a talaj nyelje el, hanem fölfelé szálljon a szobába.

4.5 Odafigyelés az apró dolgokra

Odafigyelés az apró dolgokra

Ez azért csak egy fél tipp, mert nem önmagában nyújt megoldást: de hidd el, rengeteget számít.

Nem is sejtenéd, mennyi apróság van, amivel hatékonyabbá teheted a fűtést otthonodban.

Önmagában a függönyök elhúzásával is gyakorlatilag szigetelsz: egy első védvonalat hozol létre közted és a külvilág között, ami képes felfogni a nyílászárókon keresztül beszökő hideg levegő egy részét.

Viszont ragyogó napsütésben érdemes elhúzni a függönyöket, hogy valamennyire fel tudja melegíteni a szobákat, szóval hőszigetelésként inkább este, vagy rossz időben használjuk.

Az ablakok, ajtók réseinek betömésére használható öntapadó szigetelőcsíkok bárki által elérhetőek, és szakembert sem igényel a felhelyezésük, viszont komoly hatást lehet velük elérni.

Emellett a szőnyegekkel is már rengeteget lehet javítani télen a hőérzetünkön a parkettás, csempés helyiségekben.

Ezek olyan apró dolgok, amik önmagukban talán nem sokat jelentenek: de ha egyszerre figyelünk rájuk, sőt, kiegészítjük őket a fentebbi 4 tippel, akkor jelentős változást hozhatnak.

Mik tehát a legfontosabb lépések?

  • Szereltess elektromos padlófűtést otthonodba;
  • Egészítsd ki okos termosztátokkal a hatékonyság érdekében;
  • Kezdj el tudatosan foglalkozni a ház fűtésével, és optimalizáld az igényeid szerint;
  • Gondoskodj a megfelelő hőszigetelésről, hogy meg is tudd tartani a meleget;
  • És végül figyelj oda azokra az apró tényezőkre, amik még befolyásolhatják a hőérzetedet.

+1 tipp: egészítsd ki napelemmel!

+1 tipp: egészítsd ki napelemmel!

A fenti pontok betartásával csökkentheted a fűtésszámláidat – de mi lenne, ha meg is szüntetnéd őket?

Ha az elektromos padlófűtéssel már gyakorlatilag az áramszolgáltatódra bízod az otthonod fűtését, akkor akár az áramot is megtermelheted magadnak!

Napelem rendszer mellett elképesztő mértékben javíthatod elektromos padlófűtésed megtérülését, hiszen ezzel gyakorlatilag lehetőséget adsz a 0Ft-os fűtési költségeknek.

Ha már fejleszted az otthonod, akkor ne félj nagyban gondolkodni, mert rengeteget nyerhetsz vele!

Spórolj a számláidon hatékonyan – kérj most visszahívást tőlünk!

Ha most ezt a cikket olvasod, akkor tudom, hogy Neked egy valóban hatékony megoldásra van szükséged, amivel csökkentheted a rendszeres költségeidet.

Na de ki ne akarna kevesebbet költeni a havi számlákra?

Mi megadjuk Neked a lehetőséget a váltásra!

Töltsd ki űrlapunkat most, kérj tőlünk árajánlatot, és tudd meg, hogyan kerülhet elektromos fűtés az otthonodba!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.