3 ok, ami miatt Te is el fogsz gondolkozni az elektromos mennyezetfűtésen

3 ok, ami miatt Te is el fogsz gondolkozni az elektromos mennyezetfűtésen

Keresed a modern, hatékony megoldásokat az otthonod felfűtésére?

Mennyezetfűtésen gondolkodtál már?

Vagy elsőre nagyon idegennek hangzik ez az ötlet?

Pedig óriási lehetőség – persze csak akkor, ha modern, amorf fémötvözetből készült fűtőszálas rendszerrel valósítod meg.

Mutatok 3 okot, ami miatt Neked is megéri árajánlatot kérni mennyezetfűtésre:

1. Gyorsabb és olcsóbb a szerelés

Elsőre talán úgy hangozhat, hogy sokkal nehezebb valamit a plafonra rögzíteni, mint a padlóra lefektetni, pedig mind a munkaórák számában, mind a költségek tekintetében a mennyezetfűtés van jobb helyzetben a padlófűtéssel szemben.

Miért?

Mert itt nem kell a drága burkolattal számolnod: a mennyezetfűtés során csak egy gipszkarton álmennyezetre van szükség, szóval nem kell semmit se csempézni, vagy bármilyen más anyaggal bevonni.

Ráadásul rétegrend tekintetében is egyszerűbb a helyzet, hiszen itt nem lépésálló hungarocellel dolgozunk.

A rétegrend:

  1. Plafon
  2. Hungarocell
  3. Hőtükör
  4. Fűtőszőnyeg
  5. Gipszkarton

2. Nagyobb a felhasználható felület

Nagyobb a felhasználható felület

Túl vagyunk a szerelésen – mi a helyzet azután, hogy beüzemeltük a rendszert?

A padlófűtés esetén figyelni kell arra, hogy milyen bútorok azok, amik alá nem lehet fűtést szerelni: de mi a helyzet a plafonnal?

Az esetek 90%-ában egy teljesen üres felület áll itt a rendelkezésünkre, amit lefedhetünk a fűtőelemekkel – ebből következően pedig sokkal hatékonyabb fűtésrendszert tudunk telepíteni.

Minél nagyobb a hőleadó felület, értelemszerűen annál gyorsabban is lehet felfűteni az adott helyiséget – ez ennyire egyszerű.

Álljunk meg egy percre: a meleg levegő nem felfelé száll?

A mennyezetfűtéssel szemben sajnos még mindig a legtöbbet hangoztatott kifogás mellett nem mehetünk el most se szó nélkül.

Az állítás igazságtartalmát nem tervezem megcáfolni: a meleg levegő tényleg felfelé száll.

A helyzet viszont az, hogy az AHT amorf fűtőszálas technológiája, amivel padló-, fal- és mennyezetfűtéseink is működnek, nem a levegőt melegítik fel.

A konvekciós fűtés lényege, hogy a fűtőtest (pl. a radiátor) a szoba levegőjét melegíti fel elsőként, majd az egyfajta közvetítő közegként juttatja át a hőt nekünk.

Ezzel szemben, az általunk használt fűtésrendszer sugárzó hővel működik, tehát a meleg közvetlenül a szobában található tárgyakat és embereket éri.

Hogyan képzeld el a sugárzó fűtés működését?

Hogyan képzeld el a sugárzó fűtés működését?

A konvekciós rendszer tehát valóban arra épül, hogy a levegőt melegíti fel, ami tulajdonságaiból adódóan felfelé száll – egy ilyen elven működő mennyezetfűtés értelemszerűen valóban kevésbé lenne hatékony.

A sugárzó hővel működő rendszer azonban leginkább a Naphoz hasonlít ebben a tekintetben: a napsugárzás sem a levegőt melegíti fel elsőként, hanem a talajt, és az adja tovább a hőt.

Álltál már egy hűvös, de szélcsendes napon odakint az utcán?

Akkor megfigyelhetted, hogy az árnyékban jobban fázol, mint a napfényben – pedig a levegő hőmérséklete gyakorlatilag egyforma mind a két helyen.

Az AHT fűtésrendszere épp úgy működik, mint a Nap ebben a tekintetben – és ezért jelent kiváló megoldást a mennyezetfűtés.

De térjünk vissza a listánkhoz:

3. Még kevésbé észrevehető, mint a padlófűtés

Bár a padlófűtésnek is az egyik legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag láthatatlanul biztosít komfortos meleget az egész lakásban, az elektromos mennyezetfűtés még ebben is meg tudja előzni.

Egy padlófűtés kiépítése során figyelembe kell venni a szoba bizonyos adottságait, hiszen még a legvékonyabb fűtőszőnyeggel és szigeteléssel is megemeljük a padlószintet.

Ez problémát jelenthet adott esetben az ajtóknál – mennyezetfűtés esetén azonban ezzel nem kell számolni (hacsak nem érnek a plafonig az ajtók, de ilyet nem sokat látni).

A helyigény gyakorlatilag minimális, és az is egy olyan területen jelentkezik, amit kevésbé érzékelünk: a fejünk fölött.

Kinek van tapasztalata az elektromos mennyezetfűtéssel?

Kinek van tapasztalata az elektromos mennyezetfűtéssel?

Bár a padlófűtés önmagában is egy rendkívül jól működő megoldás, azokban az esetekben, amikor nem megoldható a telepítése, én magam is szoktam az ügyfeleimnek alternatívaként felajánlani a mennyezetfűtést.

Nemrég egy turistaházban került épp erre sor, ahol az emeletes ágyak miatt a padlófűtésnek nem lett volna elég hely, ezért inkább a mennyezetfűtést javasoltuk.

Hasonló kivitelezés elé néz egy étterem vendégtere is, ami szintén bizonyítja, hogy az amorf fűtőszálas rendszerrel akár a nagyobb légterű helyiségek is hatékonyan felfűthetők.

És mindegy, hogy ferde, vagy vízszintes plafonról van-e szó, a fűtőszőnyegek egyaránt probléma nélkül felszerelhetőek bármilyen felületre.

Nem kell félni az elektroszmogtól

És még egy érv azoknak, akik az elektromos fűtés kapcsán az egészségük miatt aggódnak: itt aztán esélye sincs elérnie minket az elektroszmognak.

Egy elektromos fűtésrendszer nagyjából épp annyi elektromágneses sugárzásnak tesz ki minket, mint bármilyen más elektronikus eszközünk, pl. mobiltelefonunk, mikrohullámú sütőnk, ennél fogva tehát egyáltalán nincs okunk félni a tudósok által egyébként is vitatott káros hatásaitól.

Elektroszmog egyébként a fűtőszőnyeginktől pár centiméternyire terjedhet, így normál esetben még padlófűtés esetén se kerülünk vele igazán kapcsolatba, mennyezetfűtés esetén viszont teljesen kikerül az életterünkből.

Sőt, ha már az egészségről van szó, a sugárzó hőnek köszönhetően az elektromos fűtésrendszereink még ebben a tekintetben is előnyösebbek a hagyományos fűtéshez képest, hiszen mivel nem a levegőt melegítik fel, ezért azzal együtt nem fog a por sem cirkulálni a levegőben.

Mit kell tehát tudni az elektromos mennyezetfűtésről?

Mit kell tehát tudni az elektromos mennyezetfűtésről?

Az emberek szkeptikusak a mennyezetfűtés kapcsán, mivel

  • nem túl elterjedt még ez a megoldás hazánkban,
  • és attól tartanak, hogy a meleg megreked a mennyezet szintjén, és nem fognak semmit sem érezni belőle (a konvekciós rendszerek működési elvéből kiindulva).

Ez azonban egy modern fűtési technológia, ami akár mennyezeten is tökéletesen működhet:

  • a sugárzó hőnek köszönhetően a szobában lévőket közvetlenül éri a meleg,
  • a mennyezet egyenletes hőt biztosít a szoba talán legnagyobb egységes felületén keresztül,
  • telepítése olcsó és gyors (nem kell útban álló bútorokkal számolni, és a szigetelés is egyszerűbb).

Ez alapján már érdemes elgondolkodni a mennyezetfűtésen is, igaz?

Kérj tőlünk árajánlatot, és megmutatjuk, hogyan kerülhet ilyen a Te otthonodba is!

Árajánlatkérés








Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.