Elektromos fűtés árak, és minden, amivel számolni tudsz

Elektromos fűtés árak, és minden, amivel számolni tudsz

Szeretnéd tudni, milyen árakra kell számítanod, ha elektromos fűtésrendszert szereltetsz otthonodba?

A legegyszerűbb és legpontosabb módja ennek az, ha kitöltöd űrlapunkat, és 1 napon belül meg is kapod előzetes árajánlatunkat!

Viszont tudom, hogy egy új, modern fűtési rendszerre váltani komoly döntést jelent, aminek értelemszerűen az anyagi vonzatai sem elhanyagolhatóak.

Rengetegen kérik, hogy legalább nagyságrendileg mondjuk meg, mennyibe kerül az elektromos padlófűtés egy átlagos családi ház esetében – most megmutatjuk erre a választ!

Előtte viszont tisztázzunk néhány kérdést ezzel kapcsolatban!

Miért jársz jobban, ha árajánlatot kérsz?

Az a baj, hogy ha én most leírom, hogy 100nm elektromos padlófűtés ennyi és ennyi forintba kerül, az csupán a valós esetek töredékében fogja fedni a valóságot.

Van különbség 100 négyzetméter és 100 négyzetméter között!

 • Egy légtérről beszélünk, vagy esetleg 4-5 helyiségről?
 • Milyen vastagok a falak?
 • Milyen beépített bútorok vannak, amik alá nem kerül majd fűtés?
 • Mennyi termosztátra van szükség?
 • Manuális vagy digitális termosztátot szeretnél?
 • Milyen messze vagy tőlünk? A kiszállási díj szintén változtathat az árakon!

Ezek mind olyan tényezők, amik befolyásolják a végösszeget, márpedig ezek minden egyes épület esetében mások és mások.

Az elektromos padlófűtés ÁTLAGOS árai

Az elektromos padlófűtés ÁTLAGOS árai

A könnyebb áttekinthetőség kedvéért megnéztük a kiküldött előzetes árajánlatainkat, és átlagot vontunk belőlük, hogy lássuk, nagyságrendileg milyen költségeket jelenthet egy elektromos padlófűtés rendszer telepítése.

 • 20-40nm között: Nettó 439.314 forint (érdemes megjegyezni, hogy a legalacsonyabb és a legmagasabb ár között pár százezer forint is lehet a különbség);
 • 41-60nm között: Nettó 662.478 forint;
 • 61-80nm között: Nettó 927.470 forint;
 • 81-100nm között: Nettó 1.192.461 forint;
 • 101-120nm között: Nettó 1.415.625 forint;
 • 121-150nm között: Nettó 1.687.633 forint;
 • 151-200nm között: Nettó 2.217.615 forint;
 • 201nm fölött: Nettó 2.44.0780 forint 

Még egyszer megjegyzem a biztonság kedvéért: ezek csupán átlagok, amit például a 61-80nm-es kategórián belül 39db árajánlat alapján számoltunk ki.

Van olyan 110 négyzetméteres otthon, aminek a fűtésrendszere Nettó 1.2 millió forintból jön ki, míg egy másik ugyanekkorának Nettó 1.4 millió forintból – a méreteken túl az egyedi tényezők tehát igen sokat nyomnak a latba.

Komoly eltérések lehetnek a becsült és valós árak között is – ezért kérj árajánlatot

A fenti számok az előzetes árajánlatok alapján születtek, amiket az ügyfeleink által küldött adatok fényében számoltunk ki.

A következő lépés, hogy egy beküldött alaprajz, tervrajz, vagy egy személyes helyszíni felmérés eredményei alapján összeállítunk egy végleges árajánlatot, ami már tényleg megmutatja, mennyibe fog kerülni az új fűtésrendszered.

Az árajánlat (az előzetes és végleges egyaránt) tartalmazza:

 • a fűtőszőnyegeket (az adott négyzetméterek alapján);
 • a szerelési segédanyagokat, szükséges védelmeket;
 • a termosztátokat típusuk és darabszámuk szerint;
 • a telepítési munkadíjat;
 • valamint a telepítési km díjat.

Miért van szükség alaprajzra?

Miért van szükség alaprajzra?

Az AHT amorf fémötvözet szálas fűtőszőnyegeinek lefektetése során vannak bizonyos szabályok, amiket mindenképp be kell tartani:

 • a szőnyegek nem fedhetik egymást,
 • és elvágni sem lehet őket, mert ezzel a fűtőszálat is megszakítanánk.

Tudni kell, hogy a fűtőszőnyegeket csak 0.5 és 1 méteres szélességben lehet venni, hosszúságuk pedig maximum a 7 métert érheti el, tehát csak ezekkel a méretekkel tudunk gazdálkodni – méretre szabni nem lehet őket.

Hogy ki tudjuk számítani, pontosan hogyan lehet a leghatékonyabban lefedni az adott felületet, ahhoz látnunk kell, mekkora hely áll rendelkezésünkre, és milyen tárgyak vannak a szobában, amik alá nem lehet padlófűtést tenni (beépített szekrény, fürdőkád, zuhanyzó, stb.).

Adott esetben vállalunk helyszíni felmérést is, ez azonban már külön munkadíjba is kerül – sokkal egyszerűbb, ha elküldöd nekünk otthonod tervrajzát, vagy akár saját kézzel készült alaprajzát.

Ügyelj arra, hogy ha nem szkenneled, hanem fotózod a rajzot, akkor a kép jó minőségben készüljön el, hogy minden fontos adat olvasható legyen rajta!

Mennyi pénzt spórolhat Neked az elektromos padlófűtés?

És ha már az anyagiaknál tartunk, beszéljünk egy kicsit arról is, hogy mit jelenthet a pénztárcádnak hosszú távon egy elektromos fűtésrendszer.

Egy átlagos, 100 négyzetméteres lakás gázkazános fűtési rendszerének beépítése, a tervezéssel, engedélyeztetéssel és mindennel egyébbel együtt a számításaink szerint nettó 1.5 millió forintodba kerül.

És ez a rendszer folyamatos karbantartást, valamint minimum évenkénti ellenőrzést igényel, ami rendszeres költséget jelent majd a számodra a jövőben, egészen addig, amíg az egészet nem kell teljesen felújítanod és kicserélned.

Ugyanennek a 100 négyzetméteres lakásnak az elektromos padlófűtéssel való felszerelése viszont nettó 1.1-1.3 millió forintból is kijöhet: és ezt onnantól kezdve, hogy rákerült a burkolat, nem kell se karbantartani, se ellenőrizni, hiszen a speciális, amorf fémötvözetnek köszönhetően a fűtőszál gyakorlatilag évtizedeken át tud probléma nélkül működni – messze tovább, mint amire a gyártó egyébként igen nagyvonalú 15 éves garanciája alapján gondolnánk.

Amivel megtérülhet a befektetés: napelem rendszer

Amivel megtérülhet a befektetés: napelem rendszer

Szeretnéd ingyenessé tenni az otthonod fűtését?

Ha napelem rendszert telepítesz a házadra, akkor gyakorlatilag megteheted!

Az elektromos padlófűtéssel (ahogy a neve is mutatja) az áramszolgáltatónak kell már csak fizetned a fűtési költségeidért – viszont ha napelem segítségével magadnak termeled meg az áramot, akkor még ezt is kiválthatod.

Ne szalaszd el a lehetőséget: válts a csekkmentes életre!

Válts elektromos fűtésre, és változtasd meg gyökeresen otthonodat!

Válts elektromos fűtésre, és változtasd meg gyökeresen otthonodat!

Az AHT fűtőrendszerei teljesen észrevehetetlenek, miután beépítésre kerülnek: olyan vékonyak, hogy még a falra szerelt panelek sem láthatók, ráadásul a burkolat is takarja őket, emellett pedig hangot se adnak ki magukból.

De attól, hogy nem látszanak, még igenis komoly hatással vannak az életedre!

A sugárzott hőnek köszönhetően nem csak hatékonyabban melegítik fel a helyiségeket, de mindeközben (tudományosan igazolt módon) javítják a komfortérzetet és egészségesebb környezetet alakítanak ki otthonodban!

Mindemellett pedig egy gazdaságosabb és hatékonyabb fűtési lehetőséget biztosítanak, amit senkinek sem lenne szabad kihagynia!

Szeretnéd megtudni, mennyiért juthatsz hozzá ehhez a megoldáshoz?

Kérj tőlünk árajánlatot, és mutatjuk a pontos, teljesen Hozzád igazított számokat!

Árajánlatkérés
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.