Ezeken múlik az elektromos padlófűtés ára

Szeretnéd tudni, pontosan milyen árakra kell számítanod, ha AHT amorf fémötvözet alapú elektromos padlófűtést szereltetsz otthonodba?

A legegyszerűbb lépés ehhez, ha árajánlatot kérsz tőlünk, hiszen ezzel már a pontos összeget fogod megtudni, amiért cserébe megszerezheted és telepítetheted az elektromos padlószőnyegeket, azok minden kiegészítőjével és tartozékával.

Azon viszont nincs mit véka alá rejteni, hogy hogyan készítjük el számodra ezt az árajánlatot, úgyhogy ennek lépéseit most megmutatom Neked!

Ami elsőként kell: személyes helyszíni felmérés

Ami elsőként kell: papír és ceruza!

Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, pontosan mennyi fűtőszőnyegre lesz szükség azokban a helyiségekben, ahová padlófűtést tervezel, először látnunk kell, hogyan néz ki a terep.

A pontos tervezést csak az előzetes helyszíni szemlével lehet biztosítani, hiszen ellenőrizni kell a

  • külső és belső falak méreteit,
  • a nehezen, vagy egyáltalán nem mozdítható bútorokat/berendezéseket,
  • valamint ezek pontos méreteit,
  • az elektromos hálózat kiépítettségét,
  • valamint meg kell határozni az elektromos nyomvonalat is.

Értelemszerűen a fürdőkád, a WC, a beépített szekrény, a konyhabútor alá nem tervezünk padlófűtést, hiszen ezek alá nem csak nehéz, de fölösleges is lenne beszerelni a rendszert.

Általános szabály emellett, hogy körben a falaknál kb. 10-10 centiméteres rést kell hagyni.

Ahogy azt mindebből már sejtheted, nem szükséges a padló minden négyzetcentiméterét lefednünk: átlagos hőszigetelés mellett a 80%-os lefedettség is elég lehet ahhoz, hogy a szobában stabil, meleg hőmérsékletet tudjunk tartani.

A személyes helyszíni felmérés ára: 100Ft/km+5000Ft munkadíj.

Mihez kezdünk a felmérés eredményeivel?

A személyes ellenőrzések során összegyűjtött adatok alapján mi magunk végezzük el a szükséges számításokat a külön erre a célra fejlesztett kalkulátor segítségével.

Az első, egyébként teljesen magától értetődő kérdés, hogy a fent említett szempontok figyelembevétele mellett pontosan hány fűtőszőnyeget tudunk lefektetni a padlóra?

Vegyünk példának egy négyszögletű, 50nm-es helyiséget, az egyszerűség kedvéért teljesen üresen.

Egy 5x10-es szobát a tervező program szerint 9db 7x0.5 méteres, 5db 4x0.5 méteres, valamint 1 db 2.5x0.5 méteres szőnyeg fed le a legtökéletesebben – mi tehát ennyi szőnyegről, valamit a hozzájuk tartozó kiegészítőkről készítjük el az árajánlatot Neked, amiben már a beszerelés díja is benne lesz.

Tudni kell, hogy a fűtőszőnyegeket csak 0.5 és 1 méteres szélességben lehet venni, hosszúságuk pedig maximum a 7 métert érheti el, ezért nem lehet mondjuk 9 db 10x0.5 méteres szőnyeggel megoldani a lefedést.

Hogyan kell tervezni?

Mi történik, ha rossz a számítás?

Kivitelező csapatunk gyakorlott már a telepítéseket illetően, tehát bármilyen váratlan szituáció esetén jó eséllyel meg tudja a helyszínen oldani a felmerülő problémákat, de szerencsére gondos tervezés mellett erre nincs szükség.

Amit nem lehet megcsinálni a szőnyeggel, ha a méretekkel valami gond adódna:

  • nem lehet vágni, mivel egyetlen fűtőszál fut benne, amit ezzel megszakítanánk;
  • nem lehet két fűtőszőnyeget egymásra rakni, sőt, semmilyen szinten nem fedhetik egymást.

Ezek olyan alapszabályok, amiket kötelező betartani, de ezeken kívül bármilyen problémára találhatunk más, egyszerűbb megoldásokat.

Egy plusz tipp a szőnyegekről: ahogy túl kevés, úgy túl sok szőnyeget sem érdemes rendelni!

Hiába tervezed, hogy jövőre kibővíted a házad, oda ne vedd még meg előre a fűtőszőnyeged, mert annak tárolása rendkívül nehéz és bizonytalan.

Pontosan annyi padlószőnyeget vásárolj, amennyire az adott pillanatban valóban szükséged van: se többet, se kevesebbet!

Mennyi pénzt spórolhat Neked az elektromos padlófűtés?

Mennyi pénzt spórolhat Neked az elektromos padlófűtés?

Egy átlagos, 100 négyzetméteres lakás gázkazános fűtési rendszerének beépítése, a tervezéssel, engedélyeztetéssel és mindennel együtt, a számításaink szerint bruttó 1.8 millió forintodba kerül.

És ez a rendszer folyamatos karbantartást, valamint minimum évenkénti ellenőrzést igényel, ami rendszeres költséget jelent majd a számodra a jövőben, egészen addig, amíg az egészet nem kell teljesen felújítanod és kicserélned.

Ugyanennek a 100 négyzetméteres lakásnak az elektromos padlófűtéssel való felszerelése viszont bruttó 1.5 millió forintból is kijöhet: és ezt onnantól kezdve, hogy rákerült a burkolat, nem kell se karbantartani, se ellenőrizni, hiszen a speciális, amorf fémötvözetnek köszönhetően a fűtőszál gyakorlatilag évtizedeken át tud probléma nélkül működni – messze tovább, mint amire a gyártó egyébként igen nagyvonalú 15 éves garanciája alapján gondolnánk.

Amivel megtérülhet a befektetés: napelem rendszer

Amivel megtérülhet a befektetés: napelem rendszer

Szeretnéd ingyenessé tenni az otthonod fűtését?

Ha napelem rendszert telepítesz a házadra, akkor gyakorlatilag megteheted!

Az elektromos padlófűtéssel (ahogy a neve is mutatja) az áramszolgáltatónak kell már csak fizetned a fűtési költségeidért – viszont ha napelem segítségével magadnak termeled meg az áramot, akkor még ezt is kiválthatod.

Ne szalaszd el a lehetőséget: válts a csekkmentes életre!

Válts elektromos padlófűtésre, és változtasd meg gyökeresen otthonodat!

Válts elektromos padlófűtésre, és változtasd meg gyökeresen otthonodat!

Az AHT fűtőrendszerei teljesen észrevehetetlenek, miután beépítésre kerülnek: olyan vékonyak, hogy még a falra szerelt panelek sem láthatók, ráadásul a burkolat is takarja őket, emellett pedig hangot se adnak ki magukból.

De attól, hogy nem látszanak, még igenis komoly hatással vannak az életedre!

A sugárzott hőnek köszönhetően nem csak hatékonyabban melegítik fel a helyiségeket, de mindeközben (tudományosan igazolt módon) javítják a komfortérzetet és egészségesebb környezetet alakítanak ki otthonodban!

Mindemellett pedig egy gazdaságosabb és hatékonyabb fűtési lehetőséget biztosítanak, amit senkinek sem lenne szabad kihagynia!

Szeretnéd megtudni, mennyiért juthatsz hozzá ehhez a megoldáshoz?

Kérj tőlünk árajánlatot, és mutatjuk a pontos, teljesen Hozzád igazított számokat!

Árajánlatkérés
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Kérjen visszahívást itt!
Fontos vagy nekünk! Ezért pipáld be ezt is: Elektromos fűtéssel kapcsolatos tudásunkat marketing célú telefonhívások, hírlevelek formájában szeretnénk megosztani veled a későbbiekben, mert minél tartósabb fűtési megoldást akarunk javasolni neked. Köszönjük a bizalmat!
Az adatkezelési tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.